Cuaca kat luar masih lagi mendung. Hujan dah berhenti turun, alhamdulillah.
Petang-petang, sejuk-sejuk pula tu, perut mulalah terasa lapar. Teringat pula semalam kot baca di blog deeja dia buat karipap kentang. Dah lama betul aku tak buat rasanya. Tambah2 sejak ada Arif ni, memang agak malas aku buat sendiri menu untuk makan petang. Biasa beli goreng pisang kat pekan tu je...ahaks.
Hari ini mood rajin datang. Buatlah karipap kentang sebagai juadah di petang hari. Sekejap je dah licin. Abid seperti teruja aku buat karipap. Dah lama tak buat kata dia.
Karipap yang aku buat tadi |
Siap di goreng, bolehlah di makan |
Ada lagi separuh belum aku goreng untuk SRD. Dia masih belum pulang ni. Main badminton final kata dia. Nak kalahkan Chong Wei agaknya..... .
Semalam Chong Wei kalah dengan Lin Dan kan...huhu.
~ يوس ~
Amboi sedapnye minum ptg. Kiteorg mkn roti bakar je.. Nak gi kedai, malas. Huhu
ReplyDeleteAssalamualaikum..
ReplyDeleteYang separuh belum goreng tu kurier kat akak boleh. Kira buat amal jariah le tu.
yus sedap tu karipap..yang paling tak tahan nampak tepi cam buat sendiri ye..hebat yus..saya fail kelim tepi tu..kalau buat mesti guna acuan
ReplyDeleteRajin Yus buat karipap tu...akak malash...hehehe...selalu beli je... sebab tak ramai yang suka....
ReplyDeletesalam pagi selasa =)
ReplyDeletesuka karipap inti ayam pedas....cicah ayaq teh...memang layan...
salam
ReplyDeletekita suke mkn karipap ayam... suke gak tgk gemilang tuh (^_^) ~
mai sepiring hehe
ReplyDeletesedapnye,kak...hehehe..sy dah buat inti ayam dan kentang tapi kulitnya belum sempat buat lagik,kak..aqil x sihat,xleh la nak menguli tepung...
ReplyDeletenyum2...dikala ini perut ku sungguh lapar dek karipap itew...
ReplyDeletenyum2 memang sodap..
ReplyDeleteRajinnya kak..buat frozen kak, time mls leh goreng je hehe
ReplyDeletewaaa..pandai wat karipap..nak skit?hehe
ReplyDeletedah lama tak buat karipap.. klu buat mmg sekejap aje licin sebab anak2 mmg suka.. cuti CNY ni nak buatlah.. Thanks yus, post pasal karipap ni.. klu idak tak terfikir pun nak buat.. asyik main beli aje.. he..he..
ReplyDelete@Misz Sephia
ReplyDeleteroti bakar pun sedap apa ana...hehe
@Kak Sam
ReplyDeletewaalaikumsalam,
Alamak dah habis lah kak. Saya baca komen akak ni lambat sangat..hehe
@suri solehah
ReplyDeletesaya pula tak pandai guna acuan. Saya pernah beli acuan tu, konon ingat nak cepat. Tapi saya tak puashati..hihi.
Dari dulu kalau buat karipap mmg kelim sendiri je...:)
@aNIe
ReplyDeleteYus pun malas kak, semalam tu tiba2 terajin. Dan seronok pulak bila anak2 makan suka, bolehlah buat lg lenkali..hehe
@sissyira
ReplyDeletesalam malam rabu ni..hihi
saya buat tak pedas sebab anak2 nak makan..:)
@♥ manje ♥
ReplyDeletegemilang tu best kan...
@zino
ReplyDeletenak sepiring saya kena buat lagi ni abah zino. Yg dlm gambar tu dah habis..hehe
@Cma Shiema
ReplyDeleteapa kata Cma cuba buat pula nnti..hehe
@Amy Syaquena
ReplyDeletekalau dah namanya makanan, bila dpat ngap mmg sedap...:)
@qemaishak
ReplyDeletehehe...boleh difikirkan nnti. Tu pun nak buat tunggu ada yg boleh tlng jaga Arif. Ada Aqil dan Alia tolong tgk adik dia tu yg rajin buat tiba2 tu...
@atie
ReplyDeleteboleh2, mai sini ye....tp yg lain lah, yg dlm gambar tu dah habis.
@mummiey
ReplyDeletekalau anak tak sihat mmg banyak keje tak menjadi kan.
Takpe buat kulit dia takdelah susah sgt kan, boleh simpan dulu inti tu, nnti kulit dah siap tinggal siapkan aje..
@Hanis Azla
ReplyDeletebuat kak...mesti semua anak2 suka kan sbb akak dah lama tak buat...:)