Tuesday, November 22, 2011

Home » , » Tak puas tengok aksi tendangan penalti ini. Malaysia menang 4-3!!!

Tak puas tengok aksi tendangan penalti ini. Malaysia menang 4-3!!!






[SeaGames2011] BOLA SEPAK - Malaysia vs Indonesia - Pusingan Penalti. 21/11/2011


Memang tak puas tengok wei!!!
Debaran malam tadi masih terasa kan!
Aku yang bukan peminat bola selama ini pun melonjak sama,
berdebar sama, terasa getarannya sama.
Tak sangka!
Ini rupanya nikmat tengok bola.
Lebih nikmat bila Malaysia menang!!!

Dalam sekelip mata, aku boleh tahu rata-rata nama pemain skuad Harimau Muda Malaysia.
Kalau tidak selama ni, tahu nama Khairul Fahmi aje.
Al-maklum dia yang paling popular semenjak dua menjak ni kan...

Namun malam tadi, aku tabik spring kepada semua pemain.
Seronok kan tengok game malam tadi.
Badrol dan Fahmi...aku suka mereka.

Fakri, lain kali jangan nak pegang sendiri je bola ya!
Kalau pas kat kawan, mungkin dari awal kita dah menang!
Apa pun tahniah untuk semua skuad Malaysia!

Tetiba semangat gila tengok bola.
Bola memang boleh buat satu Malaysia jadi patriotik kan!
Tahniah Malaysia!.

Nota kaki: Tetiba konfius pula. Kalau menerusi tendangan penalti kita menang 4-3. Kalau campur yang awal kira 5-4 lah kan...hihi.

p/s: Malam tadi tengok bola di rumah emak di Melaka. Gamat gila rumah emak. Seronok tengok dengan ayah,emak dan adik beradik semua. Emak aku pun boleh tahan patriotik...hehe
~ يوس ~

30 comments:

  1. Saya plak tertido kak. sebab penat sangat. punya kecewa takpat tgk penalti, pg nih masuk opis terus bukak tonton pakat ngan member opis tgk skali lagik hahahahah mmg bestlah Malaysia menang ^_^ Puas hati ...

    ReplyDelete
  2. secara tak langsung sukan menyatukan kita semua

    ReplyDelete
  3. Sana sini keghairahan atas kemenangan HM diperkatakan. Kakcik seronok tengok muka lwan yang moyok ... hehehe...

    ReplyDelete
  4. betul kiraan akak tu hehe, qema pun nonton ngan mek abah adik badik semua, mmg gempak la rumah..

    mmg berbaloi menang, banyak rintangan skuad kita kat sana..

    ReplyDelete
  5. Paling tahan siap awal-awal dah declare Indonesia menang.. sudahnya malu sendiri!

    ReplyDelete
  6. best kan tgk bola mlm tadi.. Alhamdulillah Malaysia menang.. tahniah buat semua pemain yg sungguh jaguh.. klu tgk bola ramai2 mmg lagi best kan yus..

    ReplyDelete
  7. tengok gak semalam tapi memang rasa tak sanggupjer nak tengok.. entahler bila menang tu semangat rasanya sebab anak2 mudani betoi2 berjuang...

    ReplyDelete
  8. Betullah 5:4 tu kak, seronok tgk game fight mcm ni, tahniah buat squad harimau Malaya!!!!

    ReplyDelete
  9. yelah kak,kita kan semua satu malaysia!! yeay, gembira tak terkata ni..

    ReplyDelete
  10. tahniah..harimau malaya.
    tumpang bangga..hehehe

    ReplyDelete
  11. Yess!! Kita tunggu esok.. Malaysia lwn Syria..

    ReplyDelete
  12. mmg syok dan nikmat tgk bola mlm tadi kak yus... hiruk pikuk rumah dibuatnya

    ReplyDelete
  13. bestkan..bestkan...heheheheh...

    mmg harimau muda the best ;)

    ReplyDelete
  14. tahniah malaysia!!

    berdebar tgk penalti mlm tadi kak...rasa nak gugur jantung...

    ReplyDelete
  15. yeay!
    alhamdulillah..
    kemenangan berpihak pada mesia!

    ReplyDelete
  16. tau pun tengok bola best!!
    ekekekek

    ReplyDelete
  17. masih berbunga2 gumbira ni...

    ReplyDelete
  18. assalm yus..semua seronok..menang..
    acik tak tengok..tak sanggup..tunggu keputusan je..he he

    ReplyDelete
  19. Rumah akak pun bergegar ngan sorakan...Apapun tahniah utk Malaysia..

    ReplyDelete
  20. meme puas hati la tgk bola malam tu...
    tambah lak tgk ramai2..
    akak tgk kat rmh mertua so kena la control ckit volume..kang terlebih lak dr suami..hahaha

    ReplyDelete
  21. Kakak anak-beranak pun Yus gamat kerana tak pernah tonton. Dek kerana cuti sekolah kami boleh menonton hingga tamat sama-sama. Happy...

    ReplyDelete
  22. haha best sgt2

    msih duk tbyg2 lg plwnn tu...pnuh aksi, suspen, drama n finally happy ending hoyer!!!!

    ReplyDelete
  23. minit ke 85 ai bola tengok ai.. hahaha.. tapi apa-apapun tahniah buat skuad Malaysia.. dan nersyukur tiada pemain yang cedera dek penyokong fanatik di sana..

    ReplyDelete
  24. Macam bergegar rumah bila M'sia dptlast masukkan bola pd sepakan penalti tu.

    ReplyDelete
  25. malam nanti kita jerit2 lagi yerk kak...hehe...yana ada msg akak kat fb...

    ReplyDelete
  26. betuilah..
    rasanya dengan bola saje boleh
    buat rakyat malaysia jadi 1 :)

    ReplyDelete
  27. berdebar2kan tgk games aritu.. pastu bila gol sumer org menjerit.. sgt meriah.. hehe..

    ReplyDelete
  28. Yus, akak suka gol masa minit 34 tu...yg tanduk hampir tertiarap tu...pada akak gol tu cantik!

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...