Tuesday, November 01, 2011

Home » » GA FM dari Australia

GA FM dari Australia

*Entri melekat sehingga 1/11/11* 

Ok, seperti yang di janjikan, aku nak beri FM kepada pembaca blog aku yang bertuah.
Untuk memudahkan aku memilih, haruslah aku adakan GA ni.
FM yang di benarkan oleh SRD untuk aku beri pada pembaca blog ada 4 ketul saja.
Yang lain tu dah ada penerimanya.
Jadi, 4 pembaca bertuah itu haruslah memenuhi syarat-syarat di bawah.

Antra FM di bahagian hadapan tu mungkin menjadi milik anda. 
Syarat-syarat penyertaan sangat mudah.


  1. Anda haruslah follower blog aku ini! ( Kalau bukan follower, kenalah follow dulu ya!)
  2. Anda harus menjawab soalan aku ini dengan tepat. Kalau anda follower blog aku, mesti tahu jawapannya sebab cerita blog aku memang kebanyakkannya pasal mereka. Soalan ini di pilih oleh SRD sendiri sebab hadiah pun dia yang bawa dari Aussie kan. Kalau anda baru follow blog aku pun, boleh cari jawapannya dalam blog aku ni, kena korek-koreklah entri lepas-lepas sikit kan. Tak korek entri lepas pun, ada je di satu bahagian dalam blog ini. Atau kalau malas pun, teka saja, mana tahu betul dan tepat kan....hehe.
  3. Tak perlu buat entri di blog. Jawapan harus di berikan di dalam kotak komen entri ini sahaja. Bukan di kotak komen entri lain, atau di shoutbox. Jawapan anda tidak akan di publish sehingga tarikh tutup penyertaan. 
  4. Jawapan hanya sekali saja, kalau ada sesiapa yang tertekan dua kali, jawapan yang pertama saja akan di ambil kira.
  5. Ahli keluarga tidak di benarkan menyertai GA ini ya...hihi. Ada dah cenderahati untuk korang.
  6. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 1/11/11 @ 1 November 2011 pukul 11.11 malam. ( Saja pilih semua angka 11 ni..hihi)
  7. Sekiranya ada lebih dari empat orang yang menjawab dengan betul dan tepat, pemilihan pemenang akan di buat. Mungkin menggunakan random org. atau cabutan bertuah oleh anak-anak aku yang 4 orang. Seorang pilih satu pemenang.
  8. Ok. Soalan yang perlu di jawab ialah;
"Antara 4 orang anak-anak kami, siapakah yang akan menyambut hari ulangtahun kelahirannya tidak lama lagi dan yang ke berapa?"

Contoh cara menjawab : Ahmad ; 2 tahun. (Haha..ada ke anak aku nama Ahmad?)

Mudah kan!!

Selamat Mencuba semua.....

~ يوس ~

39 comments:

  1. Assalamualaikum Yus...

    Nak cuba jugaklah GA dari Yus nie.
    Syarat pertama...dh jadi follower..

    Jawapan pada soalan tu plk...

    ehmmm....Abid Zulfan anak Yus yg no3 tu...nk sambut bday yg ke 5..

    Abid Zulfan; 5 tahun

    ReplyDelete
  2. abid..5 tahun....
    betul kan???
    hehehehehe
    birthday abid on november 2o kan??kan kan??
    puhh puhh mintak2 cheqna menang =)

    ReplyDelete
  3. nak try..
    abid ; 5 tahun

    http://norwidadi.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. assalam yus..20 november 2011 hari jadi Abid yang ke 5 tahun.

    ReplyDelete
  5. Muhammad Abid Zulfan, 5 tahun.
    *nak try jugak. heheh.. mula ingat Alia, sebab tak jauh beza dgn Batrisya check balik 2/12. Abid kot 20 November kan! :D Happy besdey Abid in advance.

    ReplyDelete
  6. Salam kak yus..
    Yeay!dah buat contestnye..
    Cma nk join ye..
    So..jawapan cma

    Nama beday boy tu ~
    Muhammad Abid Zulfan(abid)
    Yang ke~ 5 tahun lor..

    Hehe..teka2 je..
    Hope ade rezekinye..
    :)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...

    yus..
    aduh!!
    bestnya ada GA
    tapi tulah kan..
    ayu nie kadangakala kurang sangat merayau2 ke blog kawan2..

    sungguh sibuk ayu dengan kedai

    nie nak cuba tau.;
    kalau salah dan ayu terlupa sorry no..

    Muhammad Abid Zulfan
    5 tahun
    20 november

    heheheh, dekat ngan birthday ayu 4 november...

    ReplyDelete
  8. Ibu Yusuf dan Maryam joint ya..

    Muhammad Abid Zulfan, 5 tahun..

    ReplyDelete
  9. Salam YUs

    Ni akak nak teka

    ABID
    TARIKH LAHIR : 20 NOVEMBER

    http://cempakabiru-nieda.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. kompius sekejap antara abid dan arif..
    tapi saya nak pilih abid la..

    Abid zulfan;5 tahun

    ReplyDelete
  11. mcm menarik je kak, saya tanya SRD dulu boleh tak?? hehe

    ReplyDelete
  12. Muhammad Abid Zulfan yang akan menyambut ulangtahun kelahiran yang ke-5 pada 20 november ini.

    happy birthday in advance to abid! =]

    ReplyDelete
  13. nway, birthday saya nak salah seorang anak kamu adalah pada tarikh yang sama.. hehee..
    tak sangka! n birthday kita berdua pun dekat-dekat rupanya.. selang 2 hari jer..=]

    ReplyDelete
  14. salam kak..
    saya nak try jawab, bleh? hehe
    jwpn saya : muhammad abid zulfan..birthday dia yg ke 5 tahun.. tul tak? ;)

    ReplyDelete
  15. wahhhhhh!!! errrr cik ana nak teka lah :


    ARIF ZAKWAN ; 1 TAHUN



    errrr betol tak? betol tak??
    moge2 la ade luck =P





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  16. Kak jwpn saya....

    Lil arif yg Akan mjgkau 2 tahun...

    ^_^

    ReplyDelete
  17. Muhammad Abid Zulfan ; 5 tahun

    ReplyDelete
  18. yus,

    akak nak try lah
    Jawapan....ABID; 4 tahun

    ReplyDelete
  19. Nak join juga....
    Jawapannya:
    Muhammad Abid Zulfan;5 tahun.

    ReplyDelete
  20. Kak yus
    1.dah follow lama dah blog kakyus ni.
    2.Jawapannya: Birthday Abid yang ke-5tahun (20112011) cantik tarikh tu kak yus:).

    ReplyDelete
  21. nak teka..nk teka...

    Abid...yang ke 5 tahun :)

    kalau salah pun nak request scr personal boleh? di lain kali boleh kita bertukar FM lagi...:) tp betulkan? thanks ye ingat yana ajak joint G.A ni...yana busy sikit skrg ni...sedih :(

    ReplyDelete
  22. yes yes yes..nak teka2...

    Nur Alia Zafirah..2 disember.. 7thn...mtk2 btl...

    ReplyDelete
  23. Abid, pada 20 Nov 2011 yang ke 5 tahun.. :)

    ReplyDelete
  24. Yus..

    Jawapan akak...

    Arif Zaqwan (2 Tahun)

    ReplyDelete
  25. rasanya tadi Nurul dah joinlah,tp xpe buat lg sbb jwpn sama je Nurul teka...
    jawapannya:
    Muhammad Abid Zulfan;5 tahun

    ReplyDelete
  26. say nak try tpi takut betul lang ada chance menang lak...ekekeke, perasan!

    bukan apa, say dah ke sana so dah ada FM mereka...
    nk bagi chance kat org lain lah...

    sorry yus yea, bukan sombong tapi buka peluang yg lain...

    byk ek SRD shopping!
    boomerang ada?

    ReplyDelete
  27. yus...akak try jawab..

    Abid..ulangtahun ke 5

    ReplyDelete
  28. mesti birthday budak comel si abid tu kan kak..

    yg ke 5 tahun!! yezzzzaaaa!!!

    ReplyDelete
  29. Salam,
    Jawapan akak :-)

    ABID ; 5 tahun pada 20/11/2011 ...

    *** Akak punyer birthday 19/11 ... interprem kejap .. hehehe
    Orang Melaka ek? Melaka kat mana? Akak kat Bkt Beruang.

    ReplyDelete
  30. Yus..
    Puas akak cari "clue"...tapi tak dapat..hu..hu..jangan marah ye Yus..akak nak tembak ni...mesti Alia....(minta2lah betul)...Arif ulangtahunnya bulan Julaikan..

    Yus..tak dapat FM pun tak pe..janji Yus sudi kawan dengan akak...:)...he..he..mcm.budak2..

    ReplyDelete
  31. Muhammad Abid Zulfan : 5 tahun : 20 november 2006

    yeeesss................ :)

    ReplyDelete
  32. lya join...

    20 november 2011 merupakan birthday abid yang ke-5 !!

    happy birthday in advance!!

    **cam konfiden j jawab ni. btl k ni??

    ReplyDelete
  33. wahhh..cm best jer contest nih..

    ReplyDelete
  34. Munna pun nak join...

    Abid ; 5 Tahun

    ReplyDelete
  35. ayoo... nak jawab jgk tp masa amat singkat ni..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...