Tuesday, December 16, 2014

Home » » Inspirasi Teknik BAD

Inspirasi Teknik BAD

Assalamualaikum, salam sayang buat semua yang masih sudi baca blog saya ◕‿◕。.

Hari ini rasa nak berkongsi dengan semua apa  yang berlaku hari ini.

Al-kisahnya hari ini keluar jalan-jalan dengan anak5 ke pekan. Mulanya ke bank, kemudian ke kedai gambar, ambil gambar pasport untuk Aqil naik sekolah menengah nanti dan kemudian fotostat dokumen-dokumen yang perlu untuk pendaftaran sekolah nanti.

Sempat ber'wefie' sebelum memulakan perjalanan ◕‿◕。. Nampak tak ada seorang budak tu menyorok?

Antara dokumen yang di fotostat ialan slip keputusan UPSR dia yang baru hari tu. Selesai semua, sampai rumah dah hampir pukul 1. Perut dah lapar, letak saja semua barang-barang yang di bawa atas katil, terus ke dapur urus apa yang perlu untuk makan. 

Sampailah selesai makan tengahari, rehat sekejap, solat Zohor, tidurkan Amani dan kemudian baru periksa semula sampul yang berisi dokumen dan salinan fotostat dari kedai tadi.

Periksa punya periksa, semua yang di fotostat ada, tapi dokumen asal slip keputusan UPSR Aqil hilang!!! Huwaaaaa..........!!!

Memang terus panik, mana pergi slip UPSR dia ni??

Keluarkan semua, periksa satu-satu, tiada juga. Periksa juga di fail dia kotlah dah simpan atau dia simpan. Tanya Aqil jawapan memang dah tahu, " Ibu yang bawa tadi kan, Aqil tak tengok pun lagi bu. Hilang ke??"

Dalam hati rasa sedikit menyesal juga, kenapalah tadi tak periksa dulu masa di kedai tu. Bila dah pasti dalam rumah tiada, terus cepat-cepat capai tudung, berdesup drive semula ke kedai tadi. Dalam hati terdetik, "Ya Allah, di manalah slip UPSR Aqil ni?"

Sampai kedai, tanya pada adik yang fotostat tadi, jawapannya takde juga. Dia pasti, dia dah masukkan dalam plastik sekali dengan dokumen lain. Hati cuak sangat, sebelum keluar dari kedai sempat pesan pada adik tu, kalau jumpa simpankan.

Sambil jalan ke dalam kereta, sambil tu juga mulut tak henti menyebut, " Ya Allah, di manalah slip ni tercicir Ya Allah. Adalah slip UPSR Aqil ni Ya Allah. Temukan aku semula dengan slip asal UPSR anakku ni Ya Allah. Janganlah slip itu hilang Ya Allah. Adalah hendaknya di mana-mana Ya Allah, Dalam rumah, atau di mana juga ianya tercicir. Temukanlah aku semula dengan slip UPSR Aqil Ya Allah. Aku yakin ianya masih ada Ya Allah. Ianya tidak hilang, cuma aku yang tak nampak. Tunjukkan pada aku Ya Allah!! "

Memang sepanjang perjalanan dari kedai fotostat kerumah itulah yang saya sebut berulang-ulang. Inspirasi dari #TeknikBAD yang baru di baca beberapa hari lalu.

Sampai saja di rumah, baru nak ambil beg dan plastik yang berisi dokumen yang lain tadi, tiba-tiba mata terperasan dengan satu kertas putih kecik terselit di celah pintu sebelah, penumpang. Ya Allah, terus capai dan betul, itulah kertas yang saya tercari-cari tadi. Terima Kasih Allah !!!

Memang berjaya dan berkesan #TeknikBAD ni kalau kita yakin. Mungkin Allah tak beri cepat, tapi lambat laun dapat juga. Suka sangat baca mengenai BAD ni.

Kawan-kawan yang nak tahu apa itu Teknik BAD, jemput ke link ini [Klik]


Atau jika ada yang tak boleh nak download, boleh tinggakkan email address di ruangan komen, nanti Yus bagi menerusi email. Ikhlas, benda baik biar di kongsi dengan semua kan.

Saya pun dah cuba juga untuk beberapa perkara, antaranya #TeknikBAD untuk lebih mudah bangun awal pagi sebelum azan Subuh, alhamdullillah berjaya lakukan untuk 3 hari ini. Terima Kasih Allah.


~ يوس ~

43 comments:

  1. Saya baru tau pasal ni tapi sebenarnya saya memang dah pernah buat cam ni cuma tak tau namanya ni..Selalu kalau barang hilang saya memang selalu amalkan cam ni dan alhamdulillah memang jadi dan jumpa..Dan pasal bangun pun cam tu gak..Ni pun dah berapa hari saya terlajak bangun terlambat so saya memang kena amalkan semula..Selalu saya buat waktu nak sahur dan waktu sekolah kak..Pasal taknak bangun lambat..Apa2 pun semua dengan izin Tuhan jua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun pernah buat sebelum ni cuma tak istiqomah, bila baca ni mcm lebih seronok dan yakin Huda, apa2 pun semua dengan izin Allah jua kan... ◕‿◕

      Delete
  2. Menarik ni kak..email saya ye.
    mamakhairuls@gmail.com

    tia:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. done email, cek nanti ya Wida...◕‿◕

      Delete
  3. mau mau tau..

    azrisha03@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. saya nak jugak Yus..nanti emailkan boleh tak??

    diana.rashid36@gmail.com

    ReplyDelete
  5. As-salam Yus..

    Alhamdulillah.. dah jumpa.. terima kasih juga atas perkongsian yang baik tu.. Subhanallah.. bagusnya teknik tu.. Allahuakbar.. Allah maha besar yang mengabulkan segala permintaan..

    ReplyDelete
  6. Membaca tulisan yus dgn penuh suspen hingga ke akhir. Alhamdulillah, jumpa juga akhirnya.. Sama2 kita istiqomah dgn teknik BAD ni.. :D

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah yg baik bila diaplikasikan dgn yakin dan Allah berikan akan ada kesannya.
    Aqil dah dapat panggilan ke sekolah mana Yus?

    ReplyDelete
  8. Salam akk tlg emel sy ya. Tq

    ReplyDelete
  9. salam puam,alhamdulillah,jika puan xkeberatan bole x share dgn sy? email. innsolehah86@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. bole sya dptkn teknik B.A.D ni, sya try download haritu tetapi x bole.
    ni email sya syasya.wani@gmail.com

    thanks in advance =)

    ReplyDelete
  11. Selamat Tahun Baru 2015.... semoga tahun ni memberi kebahagiaan untuk kita semua

    ReplyDelete
  12. slm sis,
    blh emailkn kat sy
    nazareen17@gmail.com
    thx

    ReplyDelete
  13. salam kak Yus, tolong e-mail saya juga tqq

    ReplyDelete
  14. eh saya lupa tadi saya dah bg e-mail address ke belum? ya Allah.. siti.sharini@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Salam sis, bole emailkan kat sy:
    hazwaniishak21@gmail.com
    Thanks sis 😄

    ReplyDelete
  16. Salam sis, bole emailkan kat sy:
    hazwaniishak21@gmail.com
    Thanks sis 😄

    ReplyDelete
  17. Akak email sy pls awakbuat@gmail.com terima kasih byk

    ReplyDelete
  18. Boleh emel kat saya x? Saya Cuba download tapi x boleh..

    nurnabilah96@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.minta tolong emelkan saya juga teknik BAD ni ye.tq. junaidahnawawi@gmail.com

    ReplyDelete
  20. maaf.boleh minta tolong emelkan juga pada saya? thanks.. junaidahnawawi@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Asslm dik tolong email kan akk rahimahanim@yahoo.com
    Tksh moga sentiasa dlm rahmat dan ksh syg Allah

    ReplyDelete
  22. Puan saya berminat untuk baca ebook B.A.D.ni email saya maltrex2020@gmail.com
    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  23. Salam kak yus.. boleh emel pd saya teknik bad tu kak? shahidashukor@gmail.com.. terima kasih banyak2..

    ReplyDelete
  24. salam kak yus. tolong email sy juga bllh?

    einieyamamat@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. salam akak, emel sy juga ya - punky.gurlz@gmail.com. tq

    ReplyDelete
  26. Salam sis.. boleh tak tlg emailkan sy teknikBAD.. sy dah tak dapat download.. harap sis dapat emailkan dekat sy di dilailla95@yahoo.com.. hanya Allah yg dapat membalas jasa baik sis.. ;)

    ReplyDelete
  27. Salam sis, boleh tak sis tlg emailkan teknik BAD ni pada sym. Sy dah tak dapat download teknik ni lagi dah.. tolong emailkan di alamat dilailla95@yahoo.com.. terima kasih sis.. hanya Allah yg mampu membalas jasa baik sis.. :)

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum kak..Tolong emaikan kat nur..
    nurfarahzura@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. Sangat menarik akak, kalau akak ada kelapangan tolong email kan pada aimanismail19@yahoo.com thank you

    ReplyDelete
  30. Sangat menarik akak, kalau akak Ada kelapangan boleh email kan pada aimanismail19@yahoo.com thank you

    ReplyDelete
  31. Menarik sangat article ini, kalau akak ada kelapangan boleh email kpd aimanismail19@yahoo.com thank you

    ReplyDelete
  32. Sangat menarik, kalau akak ada kelapangan boleh email kpd aimanismail19@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum. Kak, fatin pun nak sgt baca. Mohon akak emelkn pd fatin. Terima kasih kak 😊 fatinabilah15@gmail.com

    ReplyDelete
  34. Menarik sgt akak,email kan kpd aimanismail19@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. Sy nk jugak akak nnti email kan. munirahdaut@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Salam. Saya nak juge ebook teknik bad boleh?ni email saya. nurhidayahsaadah87@gmail.com. Terima kasih

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...