Tuesday, November 01, 2011

Home » » New seatbelt design: Anda setuju??

New seatbelt design: Anda setuju??


Sumber gambar dari FB
Anda setuju??

Aku tak tahu orang lain, tapi aku tak setuju ok!!
Macam mendera pun ada...
Kalau dalam kereta, SRD lebih suka ajak aku berbual.
Kalau aku senyap, dia boleh tanya aku , "Takde cerita ke?"

Tapi biasanya, separuh perjalanan je aku berbual dengan dia.
Separuh lagi aku tido....:D. (Apa kes bini dia ni...hihi)

Tapi kalau aku yang bawa kereta,
Aku memang tak boleh suasana bising.
Bukan sebab orang sebelah membebel,
tapi sebab anak-anak bertekak kat belakang.
Boleh sakit jantung kalau terover main kadang tu.

Diorang ni dulu masa di Sheffield,
elok je duduk dalam car seat tu.
Takde pun bising-bising,
balik Malaysia semua enjoy dalam kereta.
Suruh guna seatbelt pun tak mahu.

Arif je masih kekal dalam car seat.
Itu pun tahan sejam je biasanya.
Huhuhu....
Gambar ulang tayang, dari blog lama satu ketika dulu, Aqil dan Alia tahan je duduk dalam car seat masing-masing, sampai terlentok-lentok..hihi

Gambar selingan, ulangtayang dari blog lama juga. Suatu ketika di hadapan rumah kami di Sheffield dulu. Abid belum pun setahun masa ni, Aqil baru balik dari sekolah. Suka hati sebab cikgu lukis gambar harimau di muka dia, Alia pula cuba meniru aksi abangnya Aqil..hihi
Tapi kan, gambar tu mungkin untuk isteri yang suka membebel lah kan.
Kalau berbual tu lain, ya tak?
Apa pendapat anda??
~ يوس ~

19 comments:

  1. kiter pompuan gaks yg slh kan? kalo laki drive cam f1 x kira plk yer? hu3

    ReplyDelete
  2. kesiannya...x rela sy kalau kena pakai seatbelt cam tu.

    kalau sy..smpai skrg x leh tido dlm kereta kalau hubby yg drive. x percaya..kena teman dia jugak smpai tiba ke destinasi:)

    ReplyDelete
  3. kadang bila diorang buat bising gaduh gaduh rebut rebut
    weiii mencabar betul
    rasa macam nak suruh je diorang turun geram.

    ReplyDelete
  4. mengantuk juga kalau tak boleh berbual kan yus.. he..he.. sukanya tgk gambar anak2 yus tu.. comel..

    ReplyDelete
  5. kejam sangat kalau macam tuh. rasanya tuh sesuai bagi isteri yang kuat membebel sampai menganggu konsentrasi suami memandu tuh. haha

    ReplyDelete
  6. lebih baik wife berbual dalam kereta kan..kalau senyap je ngantuk pulak suami nanti, tapi kita pun kalau berbual separuh jalan je, lain tu tido, haha..sangat tak berguna rasanya..

    ReplyDelete
  7. memebebel sebab suami bawak laju melebihi had yg dibenarkan. ya la tak pasal2 melayag RM300 sedekah kat polis, dari pada kasi kat polis baik bagi isteri dia beli baju ke supplement ke alat solek ke lagi baik kan kihkihkih

    so tak setuju ngan gambar tuh heheh

    ReplyDelete
  8. x dapat tgk gamba rnyer..huhuhu..

    ReplyDelete
  9. yus..
    lain orang lain pandangan kan...
    kalau ayu, memang tak setuju sebab kami kalau dalam kereta memang tak boleh tidur..
    kesian sangat2 yang drive..

    so..kalau ayu drive en zalie akan sembang2 hal2 berkaitan..
    sama gak bila en zalie yang drive siap makan suap2 lagi.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. tak sanggup rasanya kak seatbelt camtu. izan pun kalu en hubby drive mmg tak boleh nak tido. kesian plak kat dia...

    ReplyDelete
  11. Yus..
    Akak, kalau berjalan2 dengan keta jauh atau dekat...memang tak pernah tido, anak2 tido...akak sembanglah dengan Cik Abang..macam2 topik...bukan apa, akak takut dia tertido....he..he..

    Suka tengok gambar anak2 Yus kat luar negara dulu..comel...

    ReplyDelete
  12. Ha ha kena tukar nama... mouth belt..

    ReplyDelete
  13. seksa kalau kena pakai seatbelt camtu.. x mo la sy.. hehe..

    ReplyDelete
  14. comelnya gmbr anak2 akak masa kt seafield tu, seronok kan duk negara org, bestnya

    ReplyDelete
  15. hehe..dasat la seatbelt tu..
    huhu..cma kalo dlm keta x suke sembang2 sgt..dgr lgu @ tgk movie @ paling best tido..

    ReplyDelete
  16. Yus...hehehe... seatbealt untuk isteri tu tak menahan... kejam...hahahaha... tapi kita berbual kan..? bukan membebel...

    Bila tgk gambar tu ...rindu pada gambar2 alya dgn rambut kerintingnya tu.. dari dulu mmg akak suka tgk rambut dia...

    ReplyDelete
  17. ahahahha x menahan .. kalau ieda kena mcm tuu dah lama tali pinggang putus kena kerat - kerat ekekke

    ReplyDelete
  18. comelnyer yg terlentok2 tu..:)

    ReplyDelete
  19. Apa kes ni? Mana boleh buat camtu ... orang perempuan ni kan penghibur. Kang tak membebel, tak meriah pulak dunia ni.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...