Thursday, November 10, 2011

Home » » Kerana notis "Simpan Air Secukupnya"...

Kerana notis "Simpan Air Secukupnya"...

Pagi-pagi sudah keluar rumah hantar anak-anak ke sekolah.
(SRD outstation lagi!!!!!. Dapat agak kot kenapa aku tak ceria je kan)

Singgah di Pasar Segar Jue, beli lauk untuk di masak hari ini...
Tetiba akak di situ beri notis ini...

Tak berapa clear lak gambar ni. Notis "Sila Simpan Air Secukupnya". Gangguan bekalan air di kawasan kami dari pukul 10 pagi hingga 12tgh malam ini.
Dan kerana notis itu, aku buat kerja sangat express hari ini.
Kerana notis itu, aku dah siap membasuh kain baju dan di jemur sebelum pukul 10 pagi. (2 kali pusing tu)
Kerana notis itu, aku dah siap masak lauk makan tengahari.
Kerana notis itu, aku simpan air dalam 4 bekas pagi ini.
Kerana notis itu, baru aku perasan baldi merah aku sudah tidak boleh menampung air lagi (bocor daaaa!!)
Kerana notis itu, aku simpan air panas dalam termos pertama kali.
Kerana notis itu, aku berjaya buat dua entri pagi-pagi.
Kerana notis itu, aku rasa relax sikit sekarang ni.

Terima kasih wahai notis "Simpan Air Secukupnya" !.
Walau ku tahu hidupku tidak akan selesa tanpa air, sekurang-kurangnya, semua urusan utama sudah beres.
Tapi, di saat aku menaip entri ini, belum ada tanda-tanda gangguan bekalan air berlaku.
Air masih keluar dengan lancar.
Tak jadikah?
Apa pun, alhamdulillah.....relax sikit rasa.
Bolehlah qada' BW ni.
Lama dah tak jalan-jalan blog ni....hehehe.


~ يوس ~

16 comments:

  1. bagus juga ada notis awal..cepat keja beres ye kak..

    ReplyDelete
  2. Hahaha ... tetiba jadik rajin kan !! Patut suruh akak di Pasar Segar Jue berikan notis ini setiap hari.

    ReplyDelete
  3. Tak ada air , pun susah

    tak ada api , pun susah

    ReplyDelete
  4. akak betul la..bila suami outstation je mesti kita rasa lemau laaa..

    ReplyDelete
  5. terima kasih pada notis itu kann

    ReplyDelete
  6. okler tu semua dah selesai boleh tambah entry lagini... kuang,, kuang.. kuang...

    ReplyDelete
  7. ehehehe... dah kita penat2 ready, last2 air tak mati2 gak.. ehehe..
    pa pun biar bersedia sebelum terjadi kan... kami pernah kena gak.. masa tu tak tau plak bekalan air akan terputus. dah lah kat umah tak sempat nak stok air simpanan.. bila air mati selama dua hari, peritnya bukan main.. huhu

    Salam Kunjung mengunjung. Salam Ukhuwah. Singgah-singgah la blog Gen2Merah kalau ada kelapangan ya.. (",)

    ReplyDelete
  8. meh berbanjir di rumah ku kak.. :)

    ReplyDelete
  9. hehe....selesai keje ngan cepat..
    hepi2 blogwalking..^_^

    ReplyDelete
  10. setiap yang berlalu ada hikmahnya..heheh..
    lepas ni boleh guling2 depan tv..:)

    ReplyDelete
  11. wah...semuanya dah siap ye kak...mmg tak selesa dan terbantut klu takde air ni

    ReplyDelete
  12. haaa dah kena siap2 simpan air dah nie kan .. kalau tidak x pasal2 x mandi kan :))

    ReplyDelete
  13. mmg susah kalau air tak de..

    ReplyDelete
  14. rumah akak takde tong air besar?

    ReplyDelete
  15. @bujal X
    ada tangki, untuk mandi ok, cuma untuk basuh pinggan di sinki, kena lah tadah siap2, kalau tak malas nak berangkut air dari bilik air..ekekek.

    ReplyDelete
  16. yus..biasanya kat sini..hari yang bagi notis..tak berenti..esoknya tu baru tak de..he he..betul ni yus..bukan nak menakutkan yus..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...