Thursday, January 05, 2012

Home » » Mood masih cuti-cuti ke? Macam mana boleh salah hari ni??

Mood masih cuti-cuti ke? Macam mana boleh salah hari ni??

Semalam hari pertama persekolahan 2012.
Hari ini hari kedua persekolahan 2012.
Mati-mati dari pagi aku ingat hari ini hari Selasa nko!!!

Jadual Aqil dah tentu hari-hari lambat balik.
1.15ptg baru keluar kelas.
Tapi jadual Alia, Isnin dan Selasa 12.45, Rabu dan Khamis, 12.15.

Punyalah ingat hari ini Selasa.
Aku relax aje masak.
Lepas tu plan dengan Abid nak keluar ke pejabat pos dulu.
Keluar rumah dah 12.15, niat hati nak menuju ke pejabat pos baru ambil Alia dari sekolah.
Dalam perjalanan, dah nampak ramainya budak2 dah balik sekolah.
Pukul berapa mereka balik ni???

Hari ini hari apa???
Khamis!!!!!!
Tak jadi aku ke pejabat pos, terus ambil Alia dan kawan-kawannya.
Aku jadi driver untuk dua orang anak jiran yang lain juga...hehe.

Nasib baik ada niat nak ke pejabat pos,
kalau tidak lamalah anak aku menunggu.
Mau muncung mulut dia,
mulalah tak henti membebel mengikut aku.... :))

Tulah kan, siapa suruh mula sekolah hari Rabu, kan dah ingat hari ni Selasa...hihi.
Korang ada yang salah hari tak?
Maluuuuu.....:">

~ يوس ~

33 comments:

  1. Bila dah lama cuti, memang kita akan tersilap menghitung hari. :)

    ReplyDelete
  2. selalu jugak kadang-kadang tersilap hari..bila dah lame sangat cutikan...

    ReplyDelete
  3. HEHEH..NASIB BAIK KAN.... MESTI COMEL ALIA MUNCUNGKAN MULUT DIA

    ReplyDelete
  4. Hihihi.. kelupaan itu satu perkara biasa. Ibu Yusuf pun kalau dah terlebih cuti pun kdg2 lupa hari.. :D

    ReplyDelete
  5. Mmg kak, sbb pas cuti tu naik skola hari rabu tu yang duk ingat ari isnin tu, syukurla kebetulan nak keluar ye

    ReplyDelete
  6. begitulah selalu terjadi
    bila cuti ingat hari isninlah..hihi

    yus segmen diana tu dah bermula ke

    ReplyDelete
  7. nasib baik sungguh ya tak lama alia menunggu

    ReplyDelete
  8. Kakak pun ada kala macam itu. Bila lepas bercuti dan mula kerja mesti rasa macam hari Isnin...

    ReplyDelete
  9. kita yang kerja pun kadang terlupa sebab ari tue start kerja ari selasa....pagi tengok hubby pakai baju batik..boleh pulak tue tanya ..kenapa BATIK??? khamis lah ibu...opsss hahahaha

    ReplyDelete
  10. Selalu silap ari. Kalau dapat cuti ari ahad. Masuk keje ari isnin selalu tertanyer2 nape org blh bace yassin. Opis selalu bace yassin pd ari ahad

    ReplyDelete
  11. cuti lama snagt kan??
    hehehehe

    ReplyDelete
  12. hehe.. jiran izan yg amik abg muhaimin pun tanya semlm balik pukul berapa. izan laju je jawab pukul 1.15. padahal semlm kan rabu...maluuuu...

    ReplyDelete
  13. Mujuq la lalu kat kawasan skolah gak kalau tak jenuh menunggu la Alia dan kawan2 ha :)

    ReplyDelete
  14. sama la kita pun dok ingat arini ari selasa..hahaha

    ReplyDelete
  15. hehehe.. memang ya pon.. ni sbb dah dpt jadual, selasa bukak sekolah, suruh anak kemas buku hari ahad.. nak masuk kereta pi sekolah baru ingat..

    ReplyDelete
  16. kita sama..saya tak ingat hari juga pg tadi.saya dah siapkan pakain suami.tiba2 saya tgk dia tercari2 baju dan mula gosok.saya ckp...dah siap kan baju abang la...mata takleh buka ,ngantuk...huhu.dia kata, hr ni khamis la...abg pki t-shirt.laju saya terjun katil gosok baju dgn rasa bersalah.huhu, tak sampai hati nk bg dia gosok sendiri sedangkan saya berselimut

    ReplyDelete
  17. ye lah yus ..
    dah lama cuti nie macam2 ...
    ekkek nasib baik , kalau tidak nayaa jee ;)

    ReplyDelete
  18. Betul la kak, saya pun confuse gak..tapi suka sangat sebab start hari rabu..esok jap je dah hari jumaat

    ReplyDelete
  19. Nasib baik le x lmbt sgtkan.....awal juga sklh Alia hbs sklh....Klu anak Nurul yg kakak tu darjah lima memang tiap2 hari blk kul 1.35 dan si adik yg darjah 3 tu plk blk kul 1.15 ptg.

    ReplyDelete
  20. Dah lama sangat cuti kan kak..e2lah ari pun leh lupa..hehehe..

    ReplyDelete
  21. Ana tak salah hari sbb dh mula keje. Daripada cuti sekolah arituh, asyik salah je..hehe

    ReplyDelete
  22. Saya pun ingat hari ni hari selasa sbb kat sini smlm kamil dah mula msuk lab..
    Boleh bygkn alia punya muncung tuh..hehe

    ReplyDelete
  23. mulai semalam xtvt pakngah kena adjus .. tak dapatlah nak gi mancing waktu siang kecuali hari cuti.

    samalah kita jadi pemandu .. ada sorang anak jiran tumpang, tapi masa balik je. masa pergi emak dia yg jadi cikgu hantar.

    ReplyDelete
  24. salam kakyus...
    tu la..lama sgt cuti kan(padehal x lama mne pun..heh..)
    cma mati2 ingat smlm ari khamis..tunggu seekers..upenye rabu da...

    ReplyDelete
  25. akak pun tersilap jugak dik...silap masuk kelas..guna jadual hari lain...hehehhe

    ReplyDelete
  26. Hehee...selalu jgk lupe hari..lg2 dah xkerja ni...erm..

    ReplyDelete
  27. saya hari tak sekolah pun selalu tersilap hari..
    heheh

    ReplyDelete
  28. saya hari rak sekolah pun boleh tersilap hari jugak..heheheh

    ReplyDelete
  29. Tak pasal2 orang yg buat jadual sekolah start rabu dipersalahkan... hehe.

    Akak tak lupa hari sebab kena daftar diri di tempat kerja baru :-)

    ReplyDelete
  30. hahahhaaaa... mujur lah lalu sek tu kan.. ;)

    ReplyDelete
  31. Sib baikkan. Kalau x blk lmbt la bdk2 tu.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...