My other Blog

Tuesday, December 06, 2011

Home » » Susu Tepung Dumex Dugro Fruit & Vege

Susu Tepung Dumex Dugro Fruit & Vege

Antara BE nuffnang yang menari-nari di blog aku dari bulan lepas
ialah dari iklan Dumex Dugro Fruit & Veg.
Anak-anak aku memang penggemar susu,
tapi kalau susu tepung ni biasanya mereka kurang sikit.
Dulu pernah cuba beli susu tepung Dutch Lady,
tapi mereka lebih suka minum yang susu segar atau susu penuh krim tu.


Iklan yang menari-nari ni memang menarik minat aku.
Tiba di pasaraya minggu lepas, anak-anak request nak rasa susu ni.
Tambahan pula ada jurujual yang buat promosi suruh rasa dulu.
Memang sedap! Aku pun suka.
Makanya aku capai satu bungkus untuk kategori 3-8 tahun.

Dumex Dugro Fruit & Veg yang aku beli

Seminggu kami mencuba, nampaknya mereka semua sudah jatuh hati dengan susu ini.
Bau dia pun sedap.
Bau buah-buahan.

Biras aku pun ada cakap,
anak dia yang sulung dah lama tak mahu minum susu.
Usianya nak masuk 5 tahun.
Tapi sejak dia belikan susu dugro fruit & veg ni, anak dia kembali suka minum susu.

Kalau ada anak-anak yang dah besar, tapi liat nak minum susu tu,
apa kata cuba susu tepung Dumex dugro fruit & veg ni.
Mana tahu mereka suka kan.
Tambahan pula khasiatnya pun bagus juga.

[image: ehsan en google]


Nota kaki: Moga BE Dumex Dugro Fruit & Veg ni akan terus bertahan dalam blog aku juga...hehe. Setakat ini paling tingi nilainya antara semua. Terima kasih nuffnang dan terima kasih semua ...:x

~ يوس ~

22 comments:

  1. Anak Nurul pun minum susu nie.....

    ReplyDelete
  2. wah..sungguh berjaya iklan ni ya~
    berjaya menarik minta anak2..
    =}

    ReplyDelete
  3. Lepas ni boleh cuba jugaklah susu ni, bagi zarif zara minum..

    ReplyDelete
  4. Be Kita sama kak, setakat ni baru rm12 je Huhu, oklah tu ;)

    ReplyDelete
  5. budak2 bila dh besar x mau minum susu dah..padahal air tu lah yg diaorang dok hisap dulu..hehehe

    ReplyDelete
  6. Yus..dirumah acik dah beso2 semua cuma minum susu kotak je

    ReplyDelete
  7. betul tu yus kalau dapat be untung. cik ina kumpul duit nuffnang buat bayar duit hotel, time raya makan angin :). duit terpijaklah katakan.

    ReplyDelete
  8. Salam...
    saya dah cuba bagi minum susu ni..tapi nampaknya anak saya tak suka..dia lebih suka dutch lady yang perisa coklat tu...

    ReplyDelete
  9. start dari umur 3 tahun je ye?

    ReplyDelete
  10. MUNNA PUN NAK CUBA BAGI MEYA MINUM SUSU SEMULA... TGK BADAN DIA SURUT SGT SEJAK BERHENTI MINUM SUSU

    ReplyDelete
  11. umai suka anmum..
    ayu punjuk yang lain. tamo katanya

    thanks yus syer ttg dugro..
    ayu nak try pek kecil

    ReplyDelete
  12. wah tahniah yus sbb menjadi pengguna & buat review nih...

    lepas baca review yus ni, rasa mcm nak cuba jugak lah.. anak2 kakyong ni [un susah sikit nak minum susu tepung..

    ReplyDelete
  13. si kembar pun minum susu dugro (vanilla). bila akak ckp anak2 suka...ni yg rasa cam nak try beli nih, nak bagi abg naufal yg liat minum susu tu minum susu semula...

    ReplyDelete
  14. kak, saya pun ada beli susu ni sabtu lepas...ekceli anak2 saya tak minum dumex, tapi bila salesgirl tu suh cuba, terus anak2 suh beli...saya pun amek age 3-8 tahun..boleh si abang tu minum sekali...
    saya pun suka kak...rasa buah kan kak...sedap la...

    p/s: saya pun baru ingat nak buat n3 pasal susu ni Khamis ni...

    ReplyDelete
  15. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™
    apsal tak cukup pulak D? untuk 1-2 tahun pun adalah, untuk ibu2 mengandung pun ada...:)

    ReplyDelete
  16. @bujal X
    taklah bujal, dari umur 1 tahun dah ada..:)

    ReplyDelete
  17. @wahida
    sedap kan, akak sendiri pun suka...

    ReplyDelete
  18. @eB ezrin
    kalau bagi anak2 yus dan yus sendiri sedap. Dia tak bau macam susu biasa tu, bau buah-buahan tu yang lagi best tu..:)

    ReplyDelete
  19. Yusuf dan maryam minum dutch lady.. :D

    ReplyDelete
  20. aka dah tukar comment box yg baru ea..??
    patut le x kuar pop up :)
    hehe..
    sebelum ni anak2 minum susu dugro..pastu dah stop.
    cma tukar susu coklat dutch lady plak..

    hmm..boleh try kut yg ni.. :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...