Wednesday, December 07, 2011

Home » , » Fungsi Threaded Comment dan Tips SEO: meta tag tajuk blog dan breadcrumb

Fungsi Threaded Comment dan Tips SEO: meta tag tajuk blog dan breadcrumb

Ok, ada sedikit pembaharuan di blog ini.
Korang perasan apa yang lain?
Untuk ruangan komen ada perubahan sikit kan.

Ada nampak macam image ini bila anda nak komen??


Cara letak fungsi threaded comment di blog [Klik sini untuk Tutorial Lengkap]

Aku sebenarnya nak rajinkan diri balas komen semula.
Aku tahu semenjak dua menjak ni malas benor balas komen.
Bila ada fungsi macam ini, macam lagi seronok nak balas komen.
Komen balas dari aku akan berada di bawah kotak komen orang yang komen.
Menarik kan.

Aku dah lama nampak kakyong buat.
Lepas tu izan pun buat.
Aku ikut sebab nak motivate diri balas komen anda semua.

Aku tak pasti sama ada korang suka atau tidak.
Mungkin siapa yang nak cepat komen lebih suka fungsi komen pop-up window kan.
Takpe, aku cuba dulu tengok macam mana.

Satu lagi aku belajar Tips SEO;
cara menukar meta tag tajuk blog dan membuat breadcrumb. [Lihat tutorial lengkap sini]
Yang ini aku rasa memang semua orang patut buat.
Kenapa dan mengapa?
Sila lihat pada link tutorial di blog kakyong tu ya.
Dia dah terangkan kenapa.

Ok...aku pening-pening lalat tengok html code dari tadi ni.
Rehat dulu kawan-kawan.
Dan semoga niat aku nak rajin balas komen kawan-kawan berjaya di laksanakan...hehe

Nota kaki: Terima kasih untuk semua yang terlibat ajar aku tentang ini.
Kredit untuk:

1.maribinablog.blogspot.com 
2.kakyong72.blogspot.com 
3.diariummi.blogspot.com
updated: 7 December 2011:615pm. Guna Pop-up windows pun boleh lah threaded comment ni, tak semestinya embedded below post.
~ يوس ~

52 comments:

  1. tq sb sudi share..nk buat jugak..

    ReplyDelete
  2. kena belajar ni..=)
    thanks kak

    ReplyDelete
  3. aduh.. sini hujan lebat.., komen sedap2 dc pulak..

    yus, cepat gak kamu ubah ya,, terbaikkk lah.. macam baru masuk rumah izan.. hehehe

    ayu nak buat gak

    ReplyDelete
  4. @:: Mrs.Eady ::
    buat izwa, jgn tak buat, terutama yang tips SEO tu. Mana tahu boleh tingkatkan flower blog izwa..hehe

    ReplyDelete
  5. @cheqna
    pelan2 belajar, pening gak cheqna...:)

    ReplyDelete
  6. @Citarasa Rinduan
    takdelah cepat sangat ayu. Pening gak tengok, tapi mmg kena ikut step by step lah. hehe...sila buat sama..:)

    ReplyDelete
  7. bagusnya guna style ni kan.. senang nak balas kome.. saya pun skrg tak berkesempatan nak membalas komen.. kena belajar juga benda2 baru ni.. barulah ada kelainan dan pembaharuan sikit kan yus.. tahniah yer..

    ReplyDelete
  8. @Hanis Azla
    tulah hanis, sebenarnya tak sempat kan.
    tapi kotlah kotak komen gini boleh beri semangat nak balas...:)

    ReplyDelete
  9. Nanti ada masa Nurul nak cuba buat,tp selalunya x berjaya mungkin template yg Nurul pki ni kot....

    ReplyDelete
  10. @Nazayiena
    cuba template yang simple nurul, baru senang nak ubah sana sini...:)

    ReplyDelete
  11. Tq for this good info ye kak yus, suke entry begini, benefit bersama kan

    ReplyDelete
  12. @Anamarza
    yalah kan, ana pun dah lama buat kan, lupa yus..:)

    ReplyDelete
  13. saya da buat~~~weeeeee~~~~~~~~~keh keh~tq kak!

    ReplyDelete
  14. @bujal X
    wah! lagi express, cepat betul ni..:)

    ReplyDelete
  15. terbaiklah kak yus.... cantik pulak akak punya kotak komen warna pink nih...

    pasni sama2lah kita rajin2 balas komen ye!

    **mekasih byk2 sbb backlink blog izan ye kak.

    ReplyDelete
  16. meta tag penting...

    sya lepas betulkan, terus PR naik 4!

    tapi mmg stylo lah kotak komen baru tu ...

    ReplyDelete
  17. eB nk wat gaks tapi x tau camner nk buang reply to comkment yg dolo tuh. hu3

    ReplyDelete
  18. @Izan Ishak
    tulah izan, harap2 makin rajin balas komen kan...:)

    izan pun boleh ubah warna dia apa..:)

    ReplyDelete
  19. @mamaNoriz
    wah! tulah, kakyong pun ckp mcm tu, takpe saya tgk selepas seminggu apa jadi...hehe

    ReplyDelete
  20. @eB ezrin
    ikut je step yang di ajar eB, dengan sendirinya reply to comment yang dulu tu terbuang.

    ReplyDelete
  21. dulu dah buat..
    tapi tukar template malas dah nak bubuh semula..
    heheheh...nanti2 la..:P

    ReplyDelete
  22. @diana
    kalau tukar template je, mesti semua kena buat semula kan. Tu yg pikir dua tiga kali jugak kalau nak tukar template...

    ReplyDelete
  23. tapi yus .. ieda try buat x berapa nak jadi kan .. cer tgk kat blog ieda tuu ..

    x paham .. fenin ngan kod layie huhuh

    ReplyDelete
  24. @ieda
    yus dah pergi blog ieda. Mcm nampak masih seperti yang lama, cuba ikut betul2 step yang dia ajar.

    Kalau tak boleh juga, baik ieda tanya blog yang ajar tu, yus pun belajar dari dia...huhu

    ReplyDelete
  25. macam2 kena belajarni.... banyak yang tak tau...

    ReplyDelete
  26. @Cho Zila
    memang kena belajar perlahan-lahan, saya pun baru belajar2

    ReplyDelete
  27. Dah cuba buat berjaya nampaknya tp kaler box tu kurang menarik.....

    ReplyDelete
  28. wow... cun jgk ni.. tqs for sharing..

    ReplyDelete
  29. @MULAN
    sama2 kak. TQ beri no. Nanti yus contact bila dah sampai sana ya..:)

    ReplyDelete
  30. Yus,

    utk tukarkan warna kotak komen author.. cer tgk tutorial kat sini.

    http://teknikbuatblog.blogspot.com/2010/05/letakkan-background-berbeza-pada-komen.html

    kakyong belum cuba lagi..

    ReplyDelete
  31. @kakyong
    Tak jadilah kakyong ikut tutorial yg akak bagi tu....huhu, NA tak nak jawab pulak, yus ada tanya dia...belum lagi kot..:)

    ReplyDelete
  32. Nak kena belajar jugak ni..bnyak bnda yg tak tahu...

    ReplyDelete
  33. @MulutPayau
    belajar kak, best juga kan benda baru ni...

    tapi tulah, kalau tak betul2 pening gak kepala...hehe

    ReplyDelete
  34. @Nazayiena
    Nurul cuba check di fb page dia. Ada NA beri penerangan...:)

    ReplyDelete
  35. kak yus, kita pun dah tukar, dengan penuh sabar buat benda ni..hehe

    ReplyDelete
  36. Yus..akak dah try...hehehe...tak jadi... takut jugak nanti blog akak jadi mengong...hahaha

    ReplyDelete
  37. wah , tahniah Yus..

    kreatip & cantik dah kotak komen nya.. senada dgn blockquote & background blog.. ;)

    ReplyDelete
  38. tak reti sngt bermain coding..hehee

    ReplyDelete
  39. @Huda
    dah tengok di blog huda....akak pun buat dgn cukup berhati-hati..:)

    ReplyDelete
  40. @aNIe
    sebelum apa2 jangan lupa buat back-up akak, takut kan..:)

    ReplyDelete
  41. @kakyong
    hehe..terima kasih kepada Nescafe Ais yang mengajar, juga dari kakyong, terima kasih..:)

    ReplyDelete
  42. @Woofer Storm
    saya pun bukan reti sangat, tp mungkin sbb minat jugalah..:)

    ReplyDelete
  43. Memang nak sangat belajar buat benda baru.. tapi berukband slow yang amat.. terhegeh-hegeh je.. lepas tu hang.. aduiii...

    ReplyDelete
  44. @che mid
    saya guna streamyx kak, mmg laju...

    berukband selalu dengar masalah mcm ni kan, tak pernah guna berukband jd tak tahu..

    ReplyDelete
  45. wah bagus la kak.. nk gak buat tapi malas nk main ngan coding2 nih.. pening kepala kang.. hehe..

    ReplyDelete
  46. @ct rahani
    hehe...mmg pening ct, akak semalam berjam juga dok kerjakan...hahaha

    ReplyDelete
  47. salam kak yus,

    masz dah buat komen cam nie... alhamdulillah menjadi...
    tapi kaler sume same jerk.. huhu

    ReplyDelete
  48. @maszmadi
    mas, cuba tgk entri kak yus yang ini pula...

    like fb MariBinaBlog tu, dia ada terangkan di sana...:)

    ReplyDelete
  49. @maszmadi
    alamak, lupa bagi link...

    http://maz-naz.blogspot.com/2011/12/threaded-comments-cara-nak-buat.html

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...