Thursday, December 22, 2011

Home » , , » Short Trip to Shah Alam : Intekma Resort Convention Centre

Short Trip to Shah Alam : Intekma Resort Convention Centre

Malas betul nak letak gambar-gambar ini di blog.
Macam tidak teruja seperti selalu.
Trip pendek yang takdelah best mana pun.
Tapi satu pengalaman juga kan.

Oklah. Kami ke Shah Alam hujung minggu lalu ikut SRD yang ada tugas di sana.
Menetap di Intekma Resort Shah Alam.
Dapat bilik yang agak kecil untuk saiz keluarga kami.
Dengan hari akhir lif pula rosak.
Malam pertama saja ada air panas, lepas tu tak tahu kenapa ianya tidak berfungsi.

Aduh!!! Berhimpit-himpit atas katil seramai 6 orang sebab aku lupa bawa toto macam selalu.
Hihi...apa pun, anak-anak tetap seronok sebab aktiviti kegemaran mereka dapat di penuhi.
Apa lagi, mandi manda di kolam renanglah kan.
Dan aku, dapat shopping baju baru...haha.
Masa nak shopping ni pun ada cerita.
Lucu juga...:D :p

Kita tengok gambar ya....:)

Inilah tempat penginapan kami. 
Ini pula bilik yang kami dapat. Kecik kan untuk keluarga kami yang 6 orang ini.
Pemandangan pagi dari tingkap bilik kami di sebelah kiri, dan anak-anak yang nak menuju ke kolam renang di sebelah kanan.
Sempat bergambar dengan kereta yang ada tertulis mentor 4 dan tv3. Masa ni nak menuju ke kolam renang di hari kedua iaitu Ahad sebelum pulang hari itu.
Acara mandi manda, Arif nyaris tergolek masa dalam pelampung merah tu. Nasib baik aku cepat. Excited sangat dia..huhu
Ada cerita di sebalik dua gambar ini. Kiri Shah Alam Convention Centre, dan kanan SACC Mall.
Hajat hati nak jalan-jalan di SACC Mall.
Tak tahu di mana, cari punya cari
nampak je tulisan SACC terus masuk bangunan tu dan parking kereta.
Rupanya yang kami msuk tu Shah Alam Convention Centre, bukan mall dia.
Tak pasal-pasal kena bayar parking RM5, padahal kalau di SACC Mall sejam seringgit je..huhu.
Orang Shah Alam jangan gelakkan kami ya...:">

Menapak menuju ke SACC mall, tapi SRD tak puashati.
Ambil juga kereta parking ketempat sepatutnya...hihi.
Pusing-pusing dalam tu, takde beli apa pun.
Tumpang tandas saja.
Sudahnya shopping di Kompleks PKNS juga....:D

Ini aksi sebelum pulang. 3 beradik ni pandai posing. Aku ambil dari dalam kereta saja sementara menunggu abahnya hantar kunci untuk check-out.
Kan, tiada ke mana pun kami.
Nak ke ICT Shah Alam pun tak sempat, lagi pun dah pergi dulu.
Ada cerita di entri ini.

Nak jumpa kak PB pun tak dapat, sebab hujan aje.
Belum ada rezeki kan kak PB, dapat bersms saja kita.
Hari Ahad tu terus balik Melaka rumah emak.
Dapat makan laksa buatan emak.
Sedap!!!!

Begitulah serba ringkas aktiviti kami di Shah Alam.
Dan kerana itu juga semalam bila SRD ajak ke JB pula kami malas.
Malas sebab tahu aktivitinya hampir serupa kan.

Apa pun, kalau anak-anak dah naik sekolah, langsung tak dapat ikut.
Cuti-cuti ni, penuh jugalah aktiviti berjalan.
Alhamdulillah.....takdelah terperuk di BP aje.

Sekian......

~ يوس ~

12 comments:

  1. yelah..smntra budak2 cuti ni je boleh ikut berjalan.

    x lama lg nk bukak sekolah pulak

    ReplyDelete
  2. sori

    sebab tak leh nak jumpa hari tu

    ReplyDelete
  3. kiranya akak tak pergi jb la nie ye? tapi kira ok gakler pasal diaorang pergi ni time kerja, weekend ada kat rumah kan..

    ReplyDelete
  4. Salam Yus, memang susah carik parking murah kat kawasan tu.. selalu je penuh..ala tapi salah tempat dekat-dekat je kan.. menapak le sikit..

    ReplyDelete
  5. dulu pnah dok kat intekma..tapi dah lamaaaa gile :)

    ReplyDelete
  6. dpt jugak anak2 berendam dlm kolam..
    mas abujang dulu pernah jugak menginap kat intekma resort tu.. lama dah 10-12 tahun dulu.. ;)

    ReplyDelete
  7. @eB ezrin
    ada tulis kat blog hari tu sebelum sampai Shah Alam, eB tak perasan kot. Kita tak ingat eb di sana..:)

    ReplyDelete
  8. @pB
    kak, no worries, tak kisah n faham lah...belum rezeki lagi..:)

    ReplyDelete
  9. @Huda
    tak huda, ada kat rumah ni..hehe

    ReplyDelete
  10. @che mid
    menapak sikit kalau sorang tak pe kak, ni berenam dgn 4 orang askar kecik2..hihi

    ReplyDelete
  11. awat tak cakap... boleh saya pi visit kat IRCC dah dekat sangat dgn uitm. kalau nak singgah 'check in' kat umah saya pun boleh, tapi umah saya tak ada kolam renang hu hu

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...