Thursday, July 12, 2012

Home » » Tuntunku kepada Mu - Maher Zain

Tuntunku kepada Mu - Maher Zain

Kusadari, engkau sanggup
Mengambil kembali karunia-Mu
Dan kucoba, selalu mengingat
Takkan sia-siakan segalanya 
Karena, suatu hari 
Semua akan tiada lagi 
Dan di akhir hayat kumohon 
Kau ridho padaku

Chorus:

Allah, Ya Allah Tuntunku ‘tuk tiba di Jannah-Mu 
Ya Allah, Ya Allah 
Jangan jauh dariku kudamba cahaya-Mu 
Bersama-Mu kuingin dekat 
Dekat dengan-Mu sepanjang usia 
Ya Allah, O Allah! 
Dampingi langkahku [Selalu]

Kusadari, kadang kulupa 
Mungkin ini nafasku yang terakhir 
Ampuni kurangnya syukurku 
Maafkan kuragu kasih-Mu 
Nanti, suatu hari 
Saat duniaku usai berakhir 
Di akhir hayat kumohon 
Kau ridho padaku

CHORUS

Hari berganti 
Kuyakin waktuku kian singkat 
Tuhanku, biarku genggam dunia ini 
Tanpa mencintainya 
Karena ku kan segera pergi 
Karena ku kan segera pergi

CHORUS [x3]

Tuntunlah aku 
Setiap langkahku



 
Maher Zain - Tuntunku Kepada Mu ( Bahasa version )
.
p/s: anak-anak sekarang sedang kemaruk lagu-lagu dari Maher Zain. Bermula bila aku beli cd album pertama Maher Zain, dan kemudian CD terbarunya pula. Ini lagu kesukaan Alia. Kalau Arif dia suka lagu Freedom, Abid pula suka lagu Barakallah dan Aqil So Soon. Aku suka lirik lagi Tuntunku Kepada Mu ini....terasa diri cukup kerdil dan mengharapkan Allah sentiasa memimpin aku kejalanNya. Ya Allah.....tuntunku tuk tiba di jannahMu! Sayu aje rasa bila dengar lagu ni....

~ يوس ~

31 comments:

  1. Mendayu-dayu menusuk hati Yus... kakak pun suka lagu-lagu Maher Zain.

    ReplyDelete
  2. Ana suka lagu album dulu Open Your Eyes..

    p/s : Dah buang dah word verification tu..x perasan lah kak..

    ReplyDelete
  3. Lagu2 Sami Yusuf pun ok juga. :)

    ReplyDelete
  4. Suka jugak lagu2 Maher Zain...

    ReplyDelete
  5. kami pun suka sangat2 lagu maher zain ni kak yus. nak2 masa mula2 pindah dulu, astro blm ada... layanlah lagu nya hari2 sampai semua dihafal oleh anak2. lagu yg ni mmg menyentuh hati betul liriknya...

    ReplyDelete
  6. lagu nasyid Iwan (dulu dangdut dgn amalina) pun ok juga.

    ReplyDelete
  7. baru habis dengar ni kak.. memang best lagunya.. nice song.. :)

    ReplyDelete
  8. lagu MZ ni semunye sedap2 blako..setakat ni carta yg melekat dihati ~lagu sepanjang hidup ngan always be there..
    anak2 pun suka gak layan lagu insyaallah ngan barakallah tu..

    ermm..lagu baru ni pun layan gak.. :)

    ReplyDelete
  9. saya paling suka lagu Insyaallah.

    ReplyDelete
  10. kak yus,lagu ni saya mcm belum pernah dengar je..hehe..sian saya.

    ReplyDelete
  11. Yus..
    akak pun suka lagu Maher zain...kalau bawa kereta sorang-sorang tu, selalunya akak nyanyilah lagu dia..he..he..

    ReplyDelete
  12. saya suka lagu 'mother'...first album kalau tak silap

    ReplyDelete
  13. Su pon minat sgt ngan Maher Zain.. lagu2 dia mmg best n ada mesej.. "__"

    ReplyDelete
  14. anak2 saya pun suka ngan lagu2 Maher Zain ni kak...

    ReplyDelete
  15. memang anak2 suke gak lagu dari maher nie
    sedapp halwa telinga kan ;)

    ReplyDelete
  16. sedap semua lagu maher zain ni..

    ReplyDelete
  17. lagu maher zain..mmg jadi fenomenalah kan yus..anak2 suri pun masuk je kereta..mesti nk dgr maher zain...
    terima kasih yus,,,,masih ingat suri..terharu sangat.

    ReplyDelete
  18. samela kak..danisha yg baru 4y tu pun bukan main suke maher zain hehe

    ReplyDelete
  19. lagu2 maher zain ni mmg boleh masuk dgn jiwa anak2..

    ReplyDelete
  20. memang sedap dgr suara maher zain ni..lagu number 1 tu best kan

    ReplyDelete
  21. Suka dgr lagu2 maher Zain nie.

    ReplyDelete
  22. xpenah lg dgr lagu ni ..


    SAlam kenalanannnn

    ReplyDelete
  23. Salam Yus, akak sebenarnya selalu singgah blog yus ni, sejak dulu, cuma tak sempat nak tinggalkan jejak sebab masa utk berblogging semakin limited... maklum bibik dah tak ada, so, balik kerja akak selalu kena jadi bibik dulu, masak, etc etc etc... huhu... ada masa baru boleh duduk mengadap lappy..

    Anyway, sesekali kalau balik ke Parit Raja teringin nak singgah rumah yus, tapi selalu tak berkesempatan ... nanti kalau senang Yus tinggalkan lah alamat rumah Yus ..kot kot lah nanti Raya tersinggah pula...hehehe

    kak Azzah8
    http://www.nurazzah8.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. hihi akak,
    semalam kita ada dengar gak lagu ni kat sini..tapi tak ambil perhatian sangat..jarang kita semua guna tuntun dalam bahasa rasmi..kita ingatkan tuntun tu nak tonton ke apa?

    tapi pagi ni sekilas tengok tajuk jat bloglist kita, barulah faham..tuntun=pimpin..

    lampi sungguh lately ni..
    ketawa sendiri..kiki

    ReplyDelete
  25. salam ziarah Yus
    saya pun suka lagu Maher Zain
    pernah di sekolah
    kami jadikan lagunya sebagai salah satu proses pnp
    pengukuhan Bahasa Inggeris
    dan nyta pelajar takde yang ponteng.
    so amazing.

    ReplyDelete
  26. sedap2 semua lagu maher zain ni..... anak munna pun suka...

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...