Tuesday, June 14, 2011

Home » , » Langsir Pintu

Langsir Pintu

Salam pagi Selasa...

Hari ini aku nak minta pendapat semua yang masuk sini berkenaan langsir pintu.
Korang pasang langsir tak kat pintu bilik rumah ya?

kredit pic to this site (Ok kot pesen gini, tapi pun kureng minat)

Aku ni, memang tak pernah buat atau beli langsir untuk pintu.
Kiranya pintu bilik rumah aku togel aje, takde hiasan langsir ni.
Tapi kalau di rumah emak aku dan rumah mil memang sentiasa ada langsir untuk pintu ni.

Aku rasa rimas juga bila ada langsir pada pintu bilik ni.
Nak keluar masuk bilik macam ada yang mengganggu saja.
Tapi bila datang rumah jiran-jiran kat taman ni, boleh di katakan, semua ada letak langsir pada pintu bilik mereka.
Rasa macam pintu bilik rumah aku ada yang kureng saja...:D.

kredit pic to this site (tak minat macam ni)
Tahun ni, macam nak buat pembaharuanlah.
Mood mengemas rumah ada lagi ni kan...
Ada pasang niat nak letak langsir pada pintu kot???
Tapi nak yang simple-simple saja.

Siapa yang memang ada pasang langsir pada pintu bilik tu, boleh bagi cadangan tak?

Tapi kan, aku pernah dengar dalam rancangan Deco bersama Eric dulu..
Tak perlu letak langsir pada pintu sebenarnya.
Tunjukkan dan tonjolkan lah pintu yang dah sedia lawa tu.
Orang dulu-dulu je letak langsir pada pintu sebab dulu-dulu banyak bilik yang takde pintu.

Tapi, kalau guna kain yang ringan-ringan,
Yang biasa guna untuk day curtain tu, cantik juga kan!
Hmm...makin kompius otak aku ni?

Sila bagi komen anda ya?
Perlu ke tak perlu langsir pada pintu bilik ni ya?
Dan kalau perlu, kain yang bagaimana yang biasa menjadi pilihan anda?

p/s: persediaan untuk rayalah ni.....:p

~ يوس ~

36 comments:

  1. kdg2 kena letak..kot2 nak tukar baju terlupa tutup pintu.langsir boleh cover tp kdg2 budak2 ni main tarik2 je langsir tu..ikut sesuai akak la yer :)

    ReplyDelete
  2. kita pasang langsir pintu
    bilik di bawah saje
    di atas mmg tak pasang..serabut pula :)

    ReplyDelete
  3. bg kakD mcm tak gaduh2 letak...skg kat rumah kakD memang ada tapi ingat memang nak buang lah...sbb ank yg sorang tu suka dok blakang tirai tu..selalu terlanggar dia..

    ReplyDelete
  4. Pintu2 kat rumah kakcik pun tak ada langsir. :)

    ReplyDelete
  5. pintu rumah sy tak ada langsir

    mgkn tak ada bajet kot lagi nak bubuh langsir

    :-)

    kalau berkemampuan dan teringin apa salahnya

    ReplyDelete
  6. ade anak kecik ni tak boleh nk berlangsir pintu..huhu..anak asyik tarik or tersadung jek :)

    ReplyDelete
  7. tak letak langsir kat pintu...semua pintu gondol jer...tak berlangir..

    ReplyDelete
  8. rumah aju bilik sume kt atas, mmg ade langsir la..kt bawah langsir sliding dan kening tingkap dapur jek..aju suke henglish style hehehe

    ReplyDelete
  9. akak mmg xletak keran bg akak kureng sesuai..main selak2 la pulak nk msuk bilik kan..

    hanya buh langsir yg wajib ajo..

    sesetgh org buat gak langsir pintu tapi yg style scallop ajo..xde la labuh cam sliding..

    kalu yus nk buat..better buat yg camtu..heheh

    ReplyDelete
  10. Klu nurul langsir pintu bilik pki yg simple xlah bukak pintu terus nampak dlm......hehehe

    ReplyDelete
  11. @Maya Mayana
    Tulah yana. Ada budak kecik ni, macam tak sesuai je, mesti dok bergayut nanti...

    Tapi ada hati nak letak..hihi. Makin kompius akak..:D

    ReplyDelete
  12. @Ati Masrif
    Bilik yus semua bawah akak, sebab rumah setingkat saja...

    Nak pasang, tp rasa serabut, tp tengok rumah orang lain lawa je..huhu

    ReplyDelete
  13. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™
    bila ada anak kecik, dok pikir dua tiga kali juga nak letak ke tak kan kakD

    ReplyDelete
  14. @kakcik
    statemen kakcik ni, buat yus rasa, malas je nak letak. Ramai juga yang sama macam yus ya, tak letak langsir pada pintu..hehe

    ReplyDelete
  15. @Wanita Bertudung Hijau
    rasanya salah satu sebab dulu2 tak letak langsir inilah.

    Satu lagi sebab rumah sewa, malas je nak letak kan, ni dah rumah sendiri, barulah berangan kononnya.

    Masih fikir lagi akak ni...:)

    ReplyDelete
  16. @♥Mrs.Eady♥
    betul juga tu Izwa. Ni yang buat akak makin kompius ni...hihi

    ReplyDelete
  17. @ainnoraini
    Yea! Ada geng sorang lagi....

    Rasanya kekal gitu pun ok je kan kak ainn?

    ReplyDelete
  18. @sarah-najwan
    Ada terpikir gitu juga kak. Buat yg style scallop tu je, atas je ada, konon2 nak cantik kan. Kalau berjurai2 sampai bwah tu, mmg rasa sibuk je.

    Tapi kenapa tgk kat rumah orang cantik je...huhu

    ReplyDelete
  19. @Keluargaku Syurgaku
    hmmm, tulah tgk rumah yg ada langsir pada pintu, ok juga....

    ReplyDelete
  20. @ajumohit
    ooo, english style memang lawa, tp rumah akak ni bukan english style...:(

    ReplyDelete
  21. kak yus, saya pun tak suka ada langsir kat pintu sebab bila letak end up saya akan ikat gak langsir tu..hehehe.. maybe akak bole letak kening aje kot..hehe

    ReplyDelete
  22. umah cma x tuko langsir..almaklum le,umah sewa..seronok nye menukar perabot & langsir bila dpt rumah baru sendiri nnti..hehe..

    langsir bilik ade..tp simple sgt la..
    biase2 je..

    ReplyDelete
  23. tak salah kalau tak pasang pun..tapi kalau nak pasang tu just beli yg simple jek..tapi kena make sure colour sama ngan langsir tingkap lah..

    ReplyDelete
  24. Kalau Yus nak tahu sliding door kakak punya langsir sepasang dengan langsir pintu bilik kakak. Sebab pintu bilik kakak kembar dgn pintu bilik anak so kakak joinlan jadi satu. Jadi langsirnya sama sais dengan sliding door menutupi dua pintu bilik.

    Kakak rasa bagus pasang langsir jadi walau daun pintu terbuka masih ada privacy lagi.

    ReplyDelete
  25. saya baru ja masuk umah baru tapi taklah baru sgt 4 bulan dah..
    masa nak buat langsir dulu mmg budget sampai langsir pintu..
    tapi tailor kata, sekarang org tak bubuh dah langsir kat pintu..
    tgk umah2 besar2 rumah banglo mana ada langsir pintu.. jadi xda langsir la kat pintu bilik rumah saya..

    ReplyDelete
  26. sy pun tgk rancangan deco bersama eric time dia ckp tak perlu letak langsir pintu tu....

    jadi sy ikut cara eric..ehehehehe..

    ReplyDelete
  27. eB x penah letak langsir... troks kan? ;p

    ReplyDelete
  28. umah izan pun tak letak langsir pintu. cam rimas pun ada coz budak2 ni suka tarik2...

    ReplyDelete
  29. yang ringan2 macam gambar 1 tu ok gak Yus...

    ReplyDelete
  30. KAK MUNNA TAK LETAK LANGSIR KAT PINTU CUMA LETAK KEPALA LANGSIR JE KAT PINTU BILIK....

    ReplyDelete
  31. adoii yus ieda x buatlah langsir pintuu .. huhuh rimas ! :)
    tapi cantik2 kan .. nak2 ieda nie x pandai menjahit .. kira pasang kat tingkap dan sliding jewww :)

    ReplyDelete
  32. kalau akak tanya saya,jwpnnya kat umah saya xde lgsir pintu..yg ada lgsir tingkap je..itupun dah berzaman tak tukar2..hehe

    tp mak saya kat kg ada lgsir pintu..setiap pintu tau tak kira pintu bilik atau pintu dapur semua ada

    ReplyDelete
  33. amy x pasang pun langsir pintu kak , just kat tingkap je...

    ReplyDelete
  34. rumah saya skrg ni pun takde langsir kat pintu.. sbb en.asben tak berkenan.. tp rumah lama dulu saya pasang juga.. cumanya pasang yang pendek belah atas tu aje.. sbb rasa rimas juga bila pintu berlangsir ni..

    ReplyDelete
  35. Pintu umah qema tak berlangsir, tapi cantik je kak kalau letak sedondon ngan tingkap..

    ReplyDelete
  36. Hi salam ziarah.

    Lps ry ritu mmg teringin nk letak langsir kat pintu bilik tu. Bila pasang nmpk serabut pulak. Lgpun nagoya buat terbesar sikit dr sukatan pintu bilik. Udahnye jd lgsir tingkap bilik anak. Mak punye la suke sbb dah lama dia suh tuko langsir kat bilik anak tu. I jenis sempoi je. Selg yg lm boleh gune x de la nk tuko yg baru.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jemput Like FBPage saya jika sudi ya..:) Terima Kasih