Wednesday, July 13, 2011

Home » , » Rabu banyak kata.....(^_^)

Rabu banyak kata.....(^_^)

Hari ini macam biasa, sana sini ramai yang buat entri Rabu tanpa kata.
Atau dalam bahasa Inggeris yang lebih kerap lagi di guna Wordless Wednesday.
Aku sendiri pun dah terikut juga beberapa kali.

Namun secara jujurnya, aku lebih suka buat entri yang banyak berkata-kata.
Walaupun gambar memainkan peranan penting, rasanya aku suka  kedua-duanya.
Terpulang kepada bentuk entri...

Ikhlasnya, bila mencoret sesuatu di sini, aku akan rasa lebih puas.
Kepuasan sendiri yang tak dapat di gambarkan dengan kata-kata.

Dan bila mana entri yang panjang itu di baca,
dan ada pula yang meninggalkan komen,
itu lebih mendatangkan kepuasan.
Pembaca turut sama menyelam  dan merasai apa yang aku rasa.
PUAS!!

Aku tahu, ada yang tak suka dengan blog yang buat entri panjang.
Kata mereka mengejar masa, banyak lagi blog nak pergi nii..
kemudian tu baca lebih kurang,
Tebuk atas sikit, bawah sikit,
Yang penting ada tinggal jejak.

Aku tak nafikan, aku pun adakalanya begitu.
Tapi selalunya, bila mana perenggan pertama yang kita baca,
dah buat kita rasa teruja nak teruskan pembacaan,
Pastinya kita akan membaca entri itu sehingga tamat.
Setuju tak??

Aku suka masuk blog Hanis Azla
Antara sahabat blog yang baru juga ku kenal
Entrinya jarang sekali ada gambar
Sentiasa buat entri yang agak panjang, tapi ramai yang masih setia membacanya
Kenapa?
Sebab entri dia memang penuh dengan pengisian kan...
Bila membaca setiap bait yang dia coretkan,
Sentiasa rasa tak puas, dan perasaan ingin baca lagi dan lagi tu ada.

Bila dia tak update blog pun, aku rasa rindu nak baca tulisan dia
Santai, tidak berat, tapi BEST!
Korang pula macam mana?

Hari ini rasanya nak kongsi sesuatu yang aku dapat dari rakan FB
Pagi-pagi benda ni dah buat aku tersenyum sorang-sorang
Kalau korang pun nak tersenyum sekali,
Sila ikut step ini ya...

1 - Open Google Maps (Get Directions).
2 - Type China as your starting point.
3 - Type Taiwan as your destination.
4 - Read step 48.
5 - When you done laughing, share this in your profile so others can laugh too!

Amacam? Korang ketawa tak?
Kalau ada yang tak faham dengan step tu,
Tak dapeklah den nak nolongnya...
:):)

p/s: Hari ini hati berbunga riang. SRD akan sampai malam ni. Harap dia tiba dengan selamat..aminn.
~ يوس ~

46 comments:

  1. apsal saya blur kak yus?? hahaha

    ReplyDelete
  2. Tp Yus byk idea nak tulis xpelah n3 pjg2,klu Nurul memang xde idea 2 yg n3 pdk2 je.....hehehe
    To Taiwan....read step 48.... swim across the Pacific Ocean....hahaha

    ReplyDelete
  3. pernah baca lawak tu b4 ni :)

    btw kak yus, panjang cemana sekali pon tp kalau penulisan kita menarik...mesti akan baca smpia habis punya dan tekun! tamo tertinggal even single word kan?

    ReplyDelete
  4. Swim Across The Pacific Ocean..:)

    ReplyDelete
  5. alamak yus.. terharunya, bila blog saya masuk dalam entry yus ni.. harap2 kata-kata yus di sini dapat buatkan saya memperbaiki diri lagi.. TQ so much yer.. Appreciate it so much juga.. bagi saya entry2 yus pun mmg menarik minat untuk di baca.. sebab itu saya suka singgah di sini..saya pula tak kira entry panjang ke entry pendek ke, mmg suka nak baca smp habis.. sbb suka nak tahu keseluruhan cerita..

    ReplyDelete
  6. haha..
    kass baru je dpt email pasal tu tadi..adehhh

    ReplyDelete
  7. setiap penulisan ada keistimewaannya...kalau kita taip dgn panjang lebar pun...kalau ada yg nak baca..dia akan baca sampai abis...contohnya i...hehehehe...

    ReplyDelete
  8. saya plak tulis entry psk aktiviti harian...
    citer psl family terutamanya anak2...
    klu yg suker baca tuh Alhamdulillah..

    p/s : kene panggil kak yus la eh... umo yus bape.. klu stakat beza sethn dua tuh tak kisah sgtla... lagik mesra kan??? psl dah terpanggil kakzue tu nak wat cmner... bknnya kita tau umo sebenar kan??? hehehehe....

    ReplyDelete
  9. kak, saya pun suka masuk blog kak hanis azla tu...ada je citer dia...panjang pun saya suka baca...

    cuma saya ni je mmg dari dulu takde skill nak mengarang...huhu...

    ReplyDelete
  10. betu..betul.. betul.. yang penting kepuasan kan. bile idea mencurah2 c0np0m byk yang nak diceriterakan..

    ReplyDelete
  11. blog hanisazla blog wajib singgah akak..sama la ngan blog awk ni..ehhehe


    ********

    nati akak try yg awk bg hak dlm fb tu deh..hehe

    ReplyDelete
  12. kak yus..terpulang pd bakat dan idea penulisan sebenarnya..klu idea byk..ayt cantek mgg org suke g blog kite..

    ReplyDelete
  13. kuang3x... 48. Swim across the Pacific Ocean

    ReplyDelete
  14. ade jugak dpt email mcm tu yus...

    panjang atau pendek tak kisahkan, yg penting kite punya citer...tapi kalau kak ain bile dah bace mesti sampai habis...nak komen pun senang...

    ReplyDelete
  15. Kak, qema tulis ikut mood juga sebenarnya hihi tapi tak pernah skip kalau baca entri kawan-kawan..

    hati berbunga-bunga ye tunggu suami pulang hihi

    ReplyDelete
  16. wajib baca blog akk tiap hari. hehe.. follower dr awal akk buat blog sampai la skrg. hihi..(act. kan akk lah sumber insprirasi kita start blog taun 2008 dulu) :D

    ReplyDelete
  17. alamakkkkk bluur jugak mcm nmo2 tuu aekekke :)

    ReplyDelete
  18. nak kena menggoogle dululah ni yek, baru bleh gelak, hik hik...

    ReplyDelete
  19. kak yus dah 3 kali ulang baca nie tapi still blurrrr adoi toink toink toink..

    ReplyDelete
  20. yus..tak cuba lagi..caman nak ketawa..
    akak pun kadang2 buat jugak WW..tu saja nak cuba..

    ReplyDelete
  21. @NM02
    blurr tang mana tu niezza..huhu

    ReplyDelete
  22. @Keluargaku Syurgaku
    siapalah yg nak berenang tu kan..hahaha


    tak juga Nurul, adakalanya yus kering idea juga..:)

    ReplyDelete
  23. @Aku Ibu Muda
    mmg lawak kan...

    betul tu Wani...

    Tapi selalunya, bila kita dah selalu masuk blog tu, tak kira dia tulis panjang ke pendek, kita akan setia baca, dah rasa mcm kenal rapat pun ya walaupun hanya di alam maya.

    Selalu yg suka skip2 ni blog yg baru kita nak jinak2 kenal...akak lah tu..huhu

    ReplyDelete
  24. @missbby
    Bagi jawapan terus nampak..haha

    ReplyDelete
  25. @Hanis Azla
    Ni bukan bodek ni Hanis. Ikhlas mmg yus suka baca blog Hanis...:)

    Yus biasa kalau blog tu yus baru nak jinak2 mmg ada masa skip..tapi tak semua lah.

    Macam yus kata, bila entri tu mmg menarik, kita akan tetap tekun baca sampai habis.

    Tapi kalau blog yg mmg dah selalu jengah tu, wajib di baca sampai habis, pendek atau panjang...:)

    ReplyDelete
  26. @nurkass
    hari ni nampaknya ramai yg tahu pasal lawak ni ya..:)

    ReplyDelete
  27. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™
    betul tu, masing2 ada cara penulisan tersendiri..

    ekekek, mcmlah penulis, padahal penulis blog je kan..hihi

    Tapi menulis blog tu satu terapi minda juga kan D..

    TQ, sudi baca blog akak yg tak seberapanya ini..:)

    ReplyDelete
  28. @Zue AnnaLeeya
    panggil yus je pun takpe...

    cuma takut zue terasa lak kita panggil akak padahal zue muda dari yus..huhu

    yus 35 thn ini..:)

    Yus pun banyak cerita diri sendiri dan anak2 je di blog ni. Setiap yg yus cerita di sini, mesti ada kaitan dgn kami sekeluarga...:)

    ReplyDelete
  29. @wahida
    Nak mengarang ni pun kena ada feel kan wahida...

    betul kan, blog Hanis Azla mmg best!

    ReplyDelete
  30. @Mrs.Chubby::.
    kan..kepuasan sendiri tu penting, tp kalau dalam masa yg sama dapat kepuasan dari pembaca, lagi rasa seronok..:)

    ReplyDelete
  31. @sarah-najwan
    terima kasih kak..

    blog akak pun blog wajib saya juga setiap hari...:)

    ReplyDelete
  32. @mama tims
    setuju, tp nak belajar buat ayat best dan membuatkan org sentiasa tertarik tu yg susah kan...

    ReplyDelete
  33. @ainnoraini
    betul...ada masa kalau skip2 ni, takut tersalah komen..baik baca terus..:)

    ReplyDelete
  34. @qemaishak
    ha'ah qema, hati berbunga-bunga ni...:)

    ReplyDelete
  35. @ieda
    apa yg blurr ni ieda?...

    Step tu ya..

    kena buka google maps lah. Buka new window, dan search google maps, pas tu ikut je step dia, InsyaAllah tak blurr punyalah..hihi

    ReplyDelete
  36. @Amy Syaquena
    alah sian, cuba baca jawapan akak pada ieda ya.kes serupa ni...:)

    ReplyDelete
  37. @Acik Erna
    kalau dah cuba mesti akak tersenyum..:)

    ReplyDelete
  38. saya pun suka blog hanis azla..
    tiap kali update mesti saya singgah..

    ReplyDelete
  39. Kakak buat N3 bukan selalu. Agak free dan ada masa itulah buat... kalau bw dan masuk kakak tak ada tebuk-tebuk kalau nak buat komen bimbang lari dari maksud....

    p/s: abang balik bawa ole-ole utk anak, ibu tumpang gembira:)

    ReplyDelete
  40. cheqna pun cam blur2 ni...

    ReplyDelete
  41. apekah sbnrnye Swim Across The Pacific Ocean??hohho..sye pun blurr jugak..:P

    ~smga en asben selamat sampai...

    ReplyDelete
  42. xpenah lg buat entry wordless2 nie..

    ReplyDelete
  43. Pakwe kak Yus dah balik ya? Hehe, mesti hati berbunga riang. :)
    Boleh, swim across pacific ocean, tapi setahun kot baru sampai. Pakai pelampung. Tak pun, kalau tak kena makan dek shark. Hehehe...!

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...