Thursday, July 21, 2011

Home » , » .::LessWord on Thursday::.

.::LessWord on Thursday::.

Masjid Raya Baiturrahman

Masjid yang tetap utuh walau  Aceh di landa tsunami masa itu. SRD berpeluang solat Subuh di sini.

Pagi yang cantik

Ini juga cantik


Ikan bakar cara orang Aceh

Beberapa koleksi gambar yang SRD ambil semasa dia di Banda Aceh.
Hari ni mood nak menulis panjang hilang .
Moga mood anda semua tidak hilang macam aku ya...:x

~ يوس ~

31 comments:

  1. sdpnyer nmpk ikan bakar tuh... masjid tuh mendamaikan :)

    ReplyDelete
  2. Ngape takde mood kak??? Seronoknya dpt melawat masjid yg mjadi kesan peniggalan tsunami 6 tahun dulu....

    Sy tak pernah try lg produk Mak Dara ni kak, nnti dh try sy bgtau akak

    ReplyDelete
  3. mood ku terbang kerna mr.hubby demam..:(

    ReplyDelete
  4. Salam kunjungan.. blog menarik ;)

    zu-
    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  5. Jauh perjalanan, banyak pengalaman. :)

    ReplyDelete
  6. cantek2 la pict tu kak...mcm tau2 ja ye..cekabg akak ambik gambar utk isteri dia muat turunkan pd blog kesayangan....

    ikan bakar tu nampak mcm sedap...adakah sedap kalau mkn sorang2...

    ReplyDelete
  7. emm cantik dan masih teguh walau dipukul ombak raksasa...ikan bakarnya nmpak sedappp...take a time...relax :D

    ReplyDelete
  8. kak yus~ t0mpang tanya, camne nak wat reply p0st tu. TQ.. suker la.

    ReplyDelete
  9. wahh..lama tak pekena ikan bakar..sedapnyeee

    ReplyDelete
  10. tergugat tul la neng0k ikan bakar tu, mane nak cari time lunch nanti..

    ReplyDelete
  11. dah cantik masjid yg satu2 selamat masa tsunami 2004...

    mmg indah pemandangan semua itu..tmbh2 si ikan bakar..

    ReplyDelete
  12. assalam yus..cantiknya gambar..
    gambar waktu pagi tu cantik sangat..

    ReplyDelete
  13. Kisah masjid yg tidak musah dek tsunami telah banyak mengajar kita erti kekuasaan Allah...

    ReplyDelete
  14. masjid tu buat saya terpempan...sonoknya hubby akak dpt ibadah kat situ...
    masjid yg terselamat drp bencana tsunami..

    Allah Maha Besar!!

    ReplyDelete
  15. suke tengok gambar2 tu...mmg cantikkk..

    ReplyDelete
  16. gitu la kan kak, nak menulis ni kalau mood takde mmg tak tau nak tulis apa, moga mood menulis akak tu datang cepat hihi

    ReplyDelete
  17. pakngah belum sampai lagi ke sana. padahal bukannya jauh pun. jauh lagi afrika selatan.

    pakngah baru nak guna tajuk "lesword " tu

    ReplyDelete
  18. yus .. ieda pun dah ilang mood .. sedih lah hari nie .. minggu sedih dan x tahu sampai bila huhuhuh

    ReplyDelete
  19. wah ...beruntungnya dapat
    solat di masjid yang istimewa tu

    ReplyDelete
  20. untungnya dr dapat g sembahyang kat masjid tu..teringin nak pergi sana..

    ReplyDelete
  21. sedap nampaknya ikan bakar 2....masjid yg selamat ketika tsunami....

    ReplyDelete
  22. kenapa takde mood yus?hubby dah balik OS masih takde mood..harap lepas tulis entri tu tadi mood yus dah kembali ok.cantik gamba2 yang hubby yus amik tu.

    ReplyDelete
  23. @suri solehah
    boleh tak jawab sebab esok dia OS lagi sampai Ahad....huhuhu

    ReplyDelete
  24. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™
    D, dia tak makan sorang2 pun. Dia ke sana bersama 15 orang pelajar-pelajarnya. Ramai tu...

    ReplyDelete
  25. @Mrs.Chubby::.
    Nanti ada masa akak tunjuk di blog ya, ala-ala tutorial...tunggu!

    ReplyDelete
  26. @ajumohit
    tak tahulah aju. Penangan anak merajuk semalam kot..hehe

    ReplyDelete
  27. kak yus sodapnya ikan bakar tue kak..tibo2 lak porut den jadi lapar lak ha..

    ReplyDelete
  28. cantik2 gamba2 tu kak...nk pulak bab ikan panggang tu...nyum2..
    semlm cma sgt penat..mmg xde mud pun..kak yus ngape xde mud pulak??

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...