Thursday, August 04, 2011

Home » , » Menu berbuka : 4 Ramadhan...

Menu berbuka : 4 Ramadhan...

Alhamdulillah, sudah habis 4 Ramadhan.
Esok dah masuk 5 Ramadhan.
Sekejap saja masa berlalu kan...

Bagaimana hari ini?

Alhamdulillah, hari ini dapat juga tunaikan solat terawih bersama anak daraku Alia di rumah.
Teringin nak ikut SRD sekali ke masjid...
Apa kan daya, ada Arif comel yang semakin nakal sekarang.
Pasti susah nak di bawa bersama ke sana kan.

Jadinya aku solat di rumah saja.
Plan aku nak catit semua menu ramadhan tahun ini di teruskan lagi untuk Ramadhan yang ke 4 ini.
Hari ini menu simple saja, tapi alhamdulillah, bertambah2 Abid dan suamiku makan.
(Ada orang tu kata nak kurang makan nasi, tapi lauk hari ni sedap kan bang....:p)

Ok, menu simple hari ini....

Ayam masak lada hitam bersama cendawan butang dan karipap kentang (karipap lagi?...hehe)

Kicap +cili+bawang sebagai penambah selera dan sawi masak air +carrot dan kentang

Teh ais
Simple je kan menu hari ini. Semalam lama sangat di dapur, hari ini masak yang ringkas saja. Karipap tu lebih dari yang aku buat di rumah mil hari tu, aku frozenkan. Ada lagi sikit, tinggal goreng saja

Menu esok apa pula ya?

p/s: masih belum lagi membeli di bazaar ramadhan. Kira azam aku nak kurangkan membeli di sana boleh tercapai kot. Harap mood memasak aku tetap ada sampai ke akhir Ramadhan. Bila selalu update menu di sini, rasa semangat nak memasak tu berkobar-kobar juga....Yus! InsyaAllah kamu boleh lakukan!:)


~ يوس ~

13 comments:

  1. betul kak..saya belum ke bazar tapi suami dah g beli kuih jer..setakat ni masak yang mampu..belum mampu lagi nak share menu dalam blog..huhu..

    ReplyDelete
  2. kak ain gi solat terawih tadi...alhamdulillah..masih ramai yg dtg lagi kat masjid tu walaupun hujan tadi...

    dulu pun kak ain tak pegi jugak yus,anak kecik2 lg..sekarang anak2 dh besar senang sikit angkut semua pergi..

    ReplyDelete
  3. Yus...akak dibenarkan oleh suami g solat terawih stelah anak yg kecil berusia 5 tahun...susah kalau bawak anak yg kecil...

    ReplyDelete
  4. hehe..samelah..cma lom belum ke param lg..

    menu simple..yg penting sedap!
    siap ade yg menambah lg tu...
    :)

    ReplyDelete
  5. assalam yus..kalau masak sendiri memang bertambah2 nasi mkan yus..semuanya pansa2 lagi..memang sedap.

    ReplyDelete
  6. simple tp sedap

    wani plan nak up jugak menu berbuka, tp lepas2 masak je selalunya terus senduk siap2 masuk pinggan nasi...dah azan. tak sempat nk snap gmbr mknan

    :(

    ReplyDelete
  7. Nurul pun thn nie nak cuba xnak gi bazaar ramadhan,just beli kuih sikit2 je kat jualan di opis nie....tp bila kat Melaka pg jugak bazaar ramadhan 2....

    ReplyDelete
  8. saya paling suka masak sotong mcm tu.. sbb senang & simple.. anak2 pun suka.. karipap dah 3 hari mmg ada atas meja sbb Az lagi suka makan karipap dari nasi.. jdnya neneknya buat stok utk 3 hari sekali.. hari ni nmpknya kena belilah.. he..he..

    ReplyDelete
  9. saya ngidam lemak kobis campur tempe~

    ReplyDelete
  10. ayam itu menggoda cheqna hehehehe

    ReplyDelete
  11. kak yus, tgk air kicap akak ni rasa nak buat juga la petang ni, pekena ngan ikan bakar..sedap tuh

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...