Thursday, August 25, 2011

Home » , » Berbuka puasa di luar....

Berbuka puasa di luar....

24 Ramadhan semalam, pertama kalinya kami sekeluarga berbuka di luar tahun ini.

Atas permintaan siapa ya?
Ibu dia? Aqil? Alia? Abid?....hehe.

Apa pun, tujuan utama shopping lagi yang last punya untuk raya....:)
Ada lagi tak cukup rupanya?
Oh tidak! Nak cari sesuatu untuk emak dan ayah sebenarnya.

Menu berbuka, biasalah restoran pilihan anak-anak...Pizza Hut!
Sampai sana pukul 6.30, terus masuk restoran order menu.
Bayar dan keluar dulu cari barang sikit.

Kemudian beli air soya dua tin saja untuk di kongsi 5 beranak yang berpuasa.
Sampai waktu berbuka, masing-masing teguk air soya tu saja sorang sedikit.
Kemudian, ambil wuduk dan solat maghrib dulu.
Selesai semua, baru ke Pizza Hut semula.

Menu sudah sedia terhidang, tinggal di ngap saja.
Apa lagi makanlah kan....:cheer

Amboi Abid! Beriya makan ya?? Arif memang tak reti duduk diam...huhu

Aku , Alia, Abid dan Arif. Dari mula duduk sampai selesai makan, Arif tak henti-henti mencari sudu/garpu untuk di main dan di balingnya...huhu

Seronok bila lihat anak2 semua ceria....
Sebulan sekali saja tau ke pizza ni...huhu.
Memang wajib untuk keluarga kecil kami ni.
Kalau tidak, semua mulalah bertanya.

Alhamdulillah.....kenyang makan anak beranak.
Lepas tu, mudahlah sikit nak mencari barang.

p/s: Mood raya dah datang. Tak sabar nak balik kampung dah ni...:yuhuu :banana
~ يوس ~

18 comments:

  1. bestnya buka kat pizza..ariff tu memang aktif kan..

    ReplyDelete
  2. amboi abid...puas hati la tu boleh makan pizza..
    cheqna jugak mood tak sampai2 =)

    ReplyDelete
  3. Wah kak, ceria je anak-anak tu ye..
    sama la kak, mood raya dah menyerang, buat kerja fikiran dah melayang kat kampung hihi

    ReplyDelete
  4. alahaiiii..terus tringat anak nk pizza dh seminggu ni....

    ReplyDelete
  5. meriahnya kak yus, kalau saya msti tak sempat nk mkn sbb mengawal situasi itu hehehe, arif sama mcm adam suke main gerpu dan sudu

    ReplyDelete
  6. Bestnya lepa....nak juga mkn kat luar...

    D tahun ni belum lg mkn kat luar kak..entah bila la incek suami cemuih(jemu) mau mkn masakan D ni....kalau dia cemuih baru leh mkn luar..hohohoho...

    ReplyDelete
  7. selamat hr raya kak yus...

    wani shopping utk ayahanda ngan bonda hari ahad lepas, isnin pos kan ke kampung...selasa dh dapat sms dari bonda...

    katanya terima kasih atas ingatan....rasa happy sangat bila dorang suka :)

    ReplyDelete
  8. Hari Sabtu ni suami ajak berbuka di hotel, tapi kakcik sangat tak selesa berbuka puasa di luar sebenarnya. Malas nak tergesa-gesa.

    ReplyDelete
  9. kak yus..mesti tunggang langgang klu buka kat luar ngan ank2 kecik kan..saya pon camtu..saba je klu dorang baling2 sudu kan...

    ReplyDelete
  10. Keluarga kakak bulan ramadhan memang tak berbuka diluar Yus. Nak pizza pun order via phone dia deliver ke rumah...

    ReplyDelete
  11. Salam yus...
    Seronoknyer tengok telatah anak2 Yus berbuka kat Pizza...memang diorang sukakan...anak2 akak pun macam tu...(sebenarnya, umi dia pun sama...he..he..)...

    Yus, Selamat Hari Raya akak ucapkan...moga gembira dipagi Syawal nanti.

    ReplyDelete
  12. assalam yus..akak memang tak pernah lagi berbuka diluar.
    ariff tu seronok membaling..dia tak suka makan pizza ke..he he

    ReplyDelete
  13. yummi...
    lama tak pi fast food ni

    hubby yus tu nampak sangat
    sifat kebapaannya kan...hehe

    ReplyDelete
  14. anak saya tak reti duk diam~`malas nak bawak makan luar haih~~

    ReplyDelete
  15. semalam pun kami berbuka di luar utk pertama kali dengan teman2 ofis.. tak ke mana pun cuma ke mc d.. lepas makan terus kalut balik rumah utk solat.. nasib rumah dekat..

    ReplyDelete
  16. Bestnya, berbuka di pizza hut. selamat pulang ke kampung beraya, kak Yus. :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...