Tuesday, September 06, 2011

Home » , » Gambar Raya 1 Syawal 1432H

Gambar Raya 1 Syawal 1432H

Kembali menemui blogku....
Rinduuuuuuuuuuuu!!!

Masih dalam mood raya, nak tulis panjang belum datang idea.
Seperti biasa, nak update gambar RAYA.

Tahun ni gambar raya bersama keluarga di Melaka.
Rumah bonda dan ayahandaku yang tercinta.
Kita cuci mata ya...
Semua gambar di ambil pada 1 Syawal tahun ini...

GAMBAR 1: Setiap tahun, bila tiba giliran raya di Melaka, selepas solat sunat Aidilfitri dan acara makan-makan di pagi raya, ayah akan adakan sedikit tahlil dan doa kecil sekeluarga. Selepas itu baru sessi meminta ampun dan maaf. Dan setiap kali itu juga, air mata kami adik-beradik mengalir bercucuran mendengar nasihat ayah. Tahun ni, dapat pertanyaan bonus dari anak-anak, " Kenapa ibu, pakngah, poksu, maktok semua menangis ni???"...hihi

GAMBAR 2: Sessi bergambar bersama keluarga kecil kami

GAMBAR 3: Aku dan dua orang adik-adikku yang sengal...haha. Kami 3 beradik saja.

GAMBAR 4: Semua nak buat gaya tunjuk langit ke apa ni?? Suka gambar ni!!

GAMBAR 5: Ini sebenarnya nak melompat, tapi belum sempat melompat, gambar sudah tersnap. Tapi masih menarik gambar ni, sebab poksu mereka kata, pakngah nak jual punggung??....haha

GAMBAR 6: Keluarga kecil kami....Paiman n Family

GAMBAR 7: Aku dan suami 

GAMBAR 8: Gambar keluarga di hadapan rumah mil di Muar 

GAMBAR 9 : 3 beradik comeyy...hihi. Kami bertiga sama nama...yus semuanya...hehe

GAMBAR 10: Ini 3 jejaka samseng kampung mana ntah...haha. Yang tengah ketua dia tu tak menahan...huhu

GAMBAR 11: Gambar keluarga di studio. Ni dari kamera aku, gambar sebenar dari kamera studio belum pegi ambil lagi..

GAMBAR 12: Gambar paling menarik antara semua gambar. Aksi Aqil dan Arif ni sangat mencuit hati aku. Gambar di ambil dari kamera dslr cik Ana mereka.
p/s: kalau ikut rasa hati, macam nak letak semua gambar..huhu. Tapi penuh pula nanti kan. Aku pilih yang menarik hati aku saja. Lagipun ini kira entri untuk kepuasan hati sendiri. Mood BW dah datang, tapi belum punya banyak masa lagi. Kita perlahan-lahan bergerak lah ya...hehe.
~ يوس ~

33 comments:

  1. Salam yus...
    seronok tengok gambar Yus dan keluarga...ceria dengan warna unggu + merah..cantik...
    akak tak sempat nak ambik gambar raya...anak2 cari tak jumpa...he..he..keluar beraya...

    ReplyDelete
  2. cantik kan purple..kalu blh tiap2 thn sy nk purple tp kang kena marah hihi
    kak yus tunggal pompuan rupanya...mesti manja...

    ReplyDelete
  3. Seronok tgk org dah masuk gambar raya....samalah Yus thn nie Nurul dan family pun caler purple.

    ReplyDelete
  4. sama kak, qema pun kaler purple hihi..cantik & ceria gambar raya ni kak..

    ReplyDelete
  5. Meriahnya... suka kakcik tengok. :)

    ReplyDelete
  6. sakan raya nampak... hehehe

    ReplyDelete
  7. cantiknya in purple.. suka tgk gambar2 tu.. menarik sgt.. gambar raya kami masih dalam kamera lagi.. tak rajin nak upload.. sama mcm nak bergambar juga.. he..he..

    ReplyDelete
  8. so sweet..cntik la kaler purple..org thun ni tak bnyk gmbar raya pun..huhu

    ReplyDelete
  9. besh tengok gambo akak sekuarga ni..meriah =)

    ReplyDelete
  10. gmbo nak lompat tak jadi tu yang paling tak tahan...hahahhaha

    bagus ek family yus siap ada bacaan doa lagi...berkat raya kau sekeluaga...

    ReplyDelete
  11. assalam yus..selamat hari raya..seronok tengok gambar raya yus sekeluarga..akak anakk ajak bergambar..dalam rumah je..malas nak keluar..

    ReplyDelete
  12. rindu dengan akak dan blog akak..hehe..suka nengok semua gambar2 ni..best!

    ReplyDelete
  13. Suke sgt tgk gmbr2 tu semua ceria2 belaka kak, ilang ngantuk saya, tersenyum sendiri tgk gelagat arif Dan abgnya

    ReplyDelete
  14. Comey... selamat hari raya untuk Yus and family...

    ReplyDelete
  15. Selamat hari raya :)

    http://batulesung.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. yus, very nice family photo in purple..saya lak x sempat nak tangkap gambo..huhu..anak2 emosi la..lari sana sini la..kene tangkap studio kot sekali eheheh :D

    ReplyDelete
  17. ooo...akak 3 beradik je....kita 7 beradik kak....

    ReplyDelete
  18. tahun ni ramai yang kaler ungu~~he~~

    ReplyDelete
  19. suka tgk gambar2 ni kak...sweet family...

    ReplyDelete
  20. salam...
    baguslah yus..
    cara sambut raya yang unik..
    ada tahlil dan sessi amanah dr ayah.. mmg confirm mengalir airmata.. harus dikekalkan..:)
    anyway selamat hari raya.. mohon maaf andai terkasar kata terguris rasa..

    ReplyDelete
  21. Seronoknya tgk gmbar Yus dan famly...meriah dan riang ria....kaler prple tu mmng cantik sangat...

    ReplyDelete
  22. Selamat hari raya kak yus ...

    warna tema kita samalah ... PURPLE!! Suke3 ^_^

    ReplyDelete
  23. sukanya tengok gambar kak yus ngan family. ceria dan bahagia betul. suka sangat last pic tu:)

    ReplyDelete
  24. salam ka yus...
    selamat hari raya..
    wah...meriah2..cantik semua picca..
    tema kita sama la....
    PURPLE....

    ReplyDelete
  25. hai...
    http://susiyantisoleman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. ni la gambar raya paling ceria sepanjang saya terjah entry2 raya seminggu ni..
    hahahah

    ReplyDelete
  27. smart la semua gambar nie , nampak happening gila... warna purple memang memukau mata yang melihat..

    ReplyDelete
  28. happy family...seronok tgk...

    selamat hari raya kak..:)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...