Tuesday, March 20, 2012

Home » , » Melaka Wonderland (bahagian 1)

Melaka Wonderland (bahagian 1)

Ok. Gigih nampaknya aku nak update aktiviti cuti sekolah yang lalu walau tak jumpa lappy atau pc. Niat nak pinjam lappy SRD terbantut sebab bila malam je dah sibuk benda lain. Lepas tu mengantuk, awal mata dah rasa nak tutup huhu.

Gambar semua dah siap tersusun. Aku letak penerangan di bawah ni ajelah.

*Gambar 1*
>>Kami ke Melaka Wonderland yang terletak di Air Keroh Sabtu lepas. Perkelahan yang tidak dirancang dari awal pun. Anak2 sibuk nak mandi-manda, makanya balik rumak mak di Melaka terus ajak semua ke sini. Emak dan dua orang adik aku ikut sama. Ayah je tak dapat ikut sama sebab sibuk dengan kelaa tabung haji yang di adakan setiap minggu di masjid. Kira bergambar di pintu masuk Melaka Wonderland lah ni.

*Gambar 2*
>>Pengalaman kami ke Gambang sebelum ni membuatkan aiu asyik bandingkan Melaka Wonderland ni dengan Gambang Waterpark. Tiket masuk saja sini lagi mahal nampaknya. Dewasa RM30 dan kanak2 RM25. Warga tua 55 tahun ke atas RM15. Ini untuk hujung minggu dan cuti sekolah. Kalau hari biasa dewasa RM26 dan kanak2 RM 20. Isnin tutup ya kawan2.

*Gambar 3*
>> MW ni di rasmikan oleh Ketua Menteri Melaka bulan Mei 2010 lagi tapi aku sendiri tahu kewujudannya tahun lepas. Nampak sangat tak jalan2 sangat Melaka walau rumah keluarga aku di sana huhu.

*Gambar 4*
>>Masuk je mula2 main slide ni dulu dua tiga round. Siapa paling seronok? Anak2lah kan.

*Gambar 5*
>>Kemudian ambil peluang bergambar dengan mascort MW ni. Ada 3 karakter tapi kami sempat bergambar dengan yang pink kepala panjang ni je. Lagi 2 sibuk layan orang lain.

Ok. Sekian serba ringkas bahagian 1 cerita kami ke MW. Nanti sambung gambar mandi-manda pulak untuk bhgn 2. Penatlah update guna hp ni. Gambar pun dah malas letak watermark semua. Janji update, huhu.

Sekian. Tq sudi baca dan jengah sini lagi ya kawan2. Akan aku cuba balas kunjungan walau lambat. Terpaksa slow motion guna hp ni, huhu.


_ _ _ _ _ _ _
Sent from my Nokia phone :)

18 comments:

  1. Mahal jugak yer tiket nak masuk tu..
    tapi berbaloi lah kalau anak2 kak suka

    ReplyDelete
  2. belum sampai sana lg.. Sy suka nature..tp hubby suke islands. Nampaknya takde reasons lah kami nak kesana.. Soon, bila ada anak nt..insyaallah akan sampai jugak!

    ReplyDelete
  3. tak berpeluang lagi nak ke sini.. bila ek?? hihi

    ReplyDelete
  4. part mandi manda la anak-anak paling suka kan kak..

    ReplyDelete
  5. Cepatlah lappy akak baik yea..rindu nak baca cerita akak tau...:)

    ReplyDelete
  6. salam yus,

    lama betui tak online dekat 20hari tau..rindu kat yus!

    laptop yus masih rosak lagi ke..siannya :)

    ReplyDelete
  7. aloor yus dah gi jugak .. ieda x sampai2 layie melaka waterworld nie, masa ke sana dulu temopat nie baru nak siap .. huhuh dpt tgk2 jelah x launch layie ..

    ReplyDelete
  8. Kakak bayangkan hero kecik Yus mesti main air sampai menggigil nak ikut si abang-abang dan kakaknya...

    Tak ada pulak gambar dia sorang-sorang kakak nak tengok.:)

    ReplyDelete
  9. anak munna takut nak bergambar dengan maskot ni hari tu....

    ReplyDelete
  10. Huish masa terluang terisi dengan aktiviti berfaedah, xpe nnti lappy pink dh sihat dah bleh update gune lappy ;)

    ReplyDelete
  11. macam bess...kena terjah gak ni!!

    ReplyDelete
  12. minggu depan cheqna kursus kat melaka

    ReplyDelete
  13. seronok pergi ramai2.. Wonderland ni belakang rumah sepupu aje.. tp tiap kali pergi melaka lebih seronok duduk rumah dan borak2 ramai..

    ReplyDelete
  14. Nurul ngan family dah pegi thn lepas,memang mahal tiket masuk sinikan...

    ReplyDelete
  15. oooo...pegi melaka wonderland upanya...

    ReplyDelete
  16. rugi nyer kita tak berjumpa ekk yus. ntah-ntah kita selisih bahu!

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...