Thursday, October 13, 2011

Home » » Dari LCD ke CRT..:(

Dari LCD ke CRT..:(

Pagi ini pandangan aku bertukar.
Rasa semua jadi kecik.
Rasa semua jadi kembung.
Nampak gemuk-gemuk pun ada juga.

Sebelum ini pandangan lebih luas.
Semua nampak lebih jelas.
Ruang papan kekunci pun lebih luas.

Hari ini meja jadi sempit.
Skrin lebih kehadapan.
Rasa semua serba tak kena....huhu.

Sedih! Dari LCD bertukar ke CRT.

Sebenarnya LCD monitor komputer aku rosak semalam.
Tak tahu kenapa, tiba-tiba jadi gelap, terus tak timbul-timbul.
Nasib baik ada CRT monitor yang dah lama jadi TUKUN dalam bilik Aqil...hihi.

Tulah, dulu dapat yang baru, yang lama di lupa.
Sekarang ni, yang lama ni juga yang di cari.
Penyelamat tahu!!
Tanpa dia, tak online lah aku hari ini...

Bila agaknya nak dapat laptop sebiji kan!
Tapi aku memang lagi suka guna desktop ni, lebih besar, lebih puas.

image ehsan google (tak jumpa pula LCD monitor yang demam, jumpa CRT saja..hehe)
Agak-agak lcd monitor aku demam kot macam dalam gambar di atas??
Kesian dia asyik bekerja saja...
Dia pun perlukan rehat juga!:p

Ya ke dia perlu rehat!!
Atau dia nak pencen sebenarnya?
Haiiiii...belum 60 tahun berkhidmat, dah nak pencen ya?
60 bulan pun tak sampai tau!!! =)) =)) =))

~ يوس ~

21 comments:

  1. Kak, skrin laptop saya pun rosak jugak..blur abis. Ni harap pc ofis jelah..ngan hp..

    ReplyDelete
  2. huhuhu kalau besar nie semak sikit lah meja kan .. tapi still berguna kan yus :)

    yus , ieda punn tgh cari laptop .. huhuh susah ati nak online di kg x boleh huhuh :)

    ReplyDelete
  3. huhu..cute jek gambar tu..nk kena bw p klinik tuh..hehe

    ReplyDelete
  4. Ingatkan TV tadi..rupanya monitor.

    Mmg org kata LCD monitor cpt problem. Lbh baik CRT.

    Kwn Ana baru beli lappy Lenovo harga RM799. Complete siap ade bluetooth, card reader, wifi etc.

    ReplyDelete
  5. suruh beli loaptop tu~keh keh~

    ReplyDelete
  6. laptop qema dah 2 kali format..letak turbo laju berdesup bila onlne tapi kat opis juga sempat buka blog..

    puas hati pandangan luas je hehe

    ReplyDelete
  7. kak yus, kalau wani kan...lg enjoy guna desktop dari laptop.

    laptop yg ada sekarang buat TUKUN je...ahaks! layan desktop lagi puas...

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah laptop kat rumah ni ok
    lagi ..cuma line je selalu takde

    semalam langsung takde line..huhu

    ReplyDelete
  9. hehe, baca 3 entry sekali gus.

    1) saya rasa mak budak tu yg high achiever, kesian kat anak2 tak dpt nak enjoy swimming kat pool sebab nak exam. saya rasa saya mcm yus gak, bg lah anak2 happy2 sikit. nanti, pulun la lepas tu. maybe, anak2 dia dah tahap 2 kut, anak2 kita ni tahap 1 lagi, so, saya beri mereka sedikit kebebasan.

    2) darwish pun peminat roti canai yg mesti cicah dgn susu pekat atau paling koman gula (ini hasil didikan aunty Yus dia masa kat Sheffield dulu). Roti canai kat KB ni mmg mengalahkan roti canai mamak, sebab lebih lembut dan sedap.

    3) beli je laptop baru, 17inci...hujung tahun kan bonus?? hehe

    ReplyDelete
  10. biasalah tu kak,,,,skrang ni barang elektronik,,memang kuat meragam,,,ylah,,gaji dah naik kan,,,diorang pun nak upgrade ugak,,,heheh

    ReplyDelete
  11. same la..guna pc lg best dr guna laptop!
    bila nk beli baru tu..?

    ReplyDelete
  12. saya masih gunakan desktop hahahahah..sungguh kuno rasanya kikiki

    ReplyDelete
  13. mmg tensen bila lcd rosak =)

    salam kenal..dtg dr blog kak diana =)

    ReplyDelete
  14. Itu untung ada yang lame , mujur yang lame akak x buang kan...

    ReplyDelete
  15. betol.. desktop lagi puas tengok semuanya...

    ReplyDelete
  16. hai sis...sy dtg dr blog k.diana.hehehe.sis mmg cantek template.

    ReplyDelete
  17. saje nk mngada2 la tu....susah2 bli yg baru

    ReplyDelete
  18. skrin laptop cik ana pun
    dok kelip2 je gak dah ni..
    nak mintak yg baru lettew :(




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...