Tuesday, August 12, 2014

Home » , » GLA COMPLEX vs EPO (Evening Primrose Oil)

GLA COMPLEX vs EPO (Evening Primrose Oil)

Saya percaya ramai wanita yang mengamalkan pengambilan EPO (Evening Primrose Oil) untuk masalah PMS, untuk kekal sihat, kekal cantik dan bertenaga serta awet muda. Tapi tahukan anda di Shaklee kita juga ada satu produk yang setanding malah mampu menandingi kehebatan EPO?

Perbezaan Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO! 

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

Bunga Borage (kredit pic to google)
Apa istmewanya GLA Complex Shaklee ni?

GLA Complex Shaklee (Kredit pic to google)
Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang di patenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama:-


  • Herba Tradisi Yang Dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
  • Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing dan sakit payudara.
  • Melambatkan Menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus
  • Memperbaiki Prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang Kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  • Memperbaiki Inflamasi Kulit - Iainya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. Iainya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis
  • Menghalang Komplikasi Diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan ndisebabkan oleh gula darah yang tinggi
  • Pelangsingan dan Menghalang Penambahan Berat Badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
  • Menghalang Tekanan Darah Tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung
  • Memperbaiki Tekstur Rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur
  • Membantu kanak-kanak Hiperaktif dan Autisme (ADD/ADHD) - Di bukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisme, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


INFO YANG ANDA PERLU TAHU


GLA bukan hanya untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik juga sama pentingnya seperti asid amino tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi melalui makanan. Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan), remaja yang membesar, orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus dan lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki)

* Sumber: Buku Panduan Nutrisi Shaklee

Jadi sekiranya anda berminat nak cuba GLA Complex dari Shaklee, mulakan dari sekarang ya! Macam2 khasiatnya. Bagus juga untuk mereka yang plan untuk hamil, tapi belum berjaya tu. InsyaAllah GLA boleh bantu anda.Siapa yang dah biasa amalkan EPO pun boleh bertukar kepada GLA Complex Shaklee sebab GLA Shaklee mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dari EPO. Dah cuba pasti anda terpikat.

Harga mampu milik hanya RM91.25 sebotol (60 kapsul) bekalan untuk sebulan.


Berminat nak cuba?

Anda boleh buat belian Online terus melalui link di bawah menggunakan kad debit/kad kredit anda :-

http://1.bp.blogspot.com/-Y357QYgvTyM/U7TUfWcWDYI/AAAAAAAAKLA/lpfyrvIkE4Y/s1600/tempah+sekarang.gif


Atau anda boleh hubungi saya terus untuk info lanjut dan tempahan, mana tahu ada harga isimewa kan...:)

Jangan malu, jangan segan hubungi saya ya...:)
Yus ( Ibu Maz-Naz)
SMS/WhatsApp: 013-7308040

FB Personalhttps://www.facebook.com/YusmawatiPaiman
FBpage: https://www.facebook.com/YusVitaminStore
Email: yus76.maznaz@gmail.com



~ يوس ~

1 comment:

  1. cantik nya bunga borage tu..macam lukisan je..heheh

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...