Tuesday, February 05, 2013

Home » » Arif: Berambut baru dan parut di muka

Arif: Berambut baru dan parut di muka

Entri pertama bulan Feb 2013, update cerita Arif jelah. (Mood berblog semakin merudum sebenarnya)

Ada anak kucing baru kat area rumah ni. Tak tahulah datang dari mana, tapi selalu ada kat rumah jiran sebelah tu. Makanya sekali sekala dia masuk kawasan rumah kami.

Arif ni pantang nampak kucing. Sibuk nak tengok, tapi dari jauh jelah. Bila kucing tu datang dekat, dia lari lintang pukang...huhu

Ni akibat berlari takutkan kucinglah ni, makanya dapat parut di muka. Kejadian berlaku petang semalam...huhu.

Kesian anak ibu dah berparut, harap2 parut ni hilanglah nanti ya nak, kalau tidak, jatuhlah saham, kat muka pulak tu...hehe.

Pagi ini selepas mandi, ibu suruh saya posing kat belakang tempat duduk basikal kakak. Saja nak tunjuk muka yang dah berparut kata ibu.

Wajah dari dekat, muka saya yang dah berparut. Walau pun begitu masih tetap kontrol comel dan cute kan....hahahaha. Gaya terbaru Ayipp dengan rambut baru yang abah baru potong Ahad lepas dan muka yang sudah berparut.
Kalau dulu abang Abid je peminat Ultraman, sekarang dah ada kawan, Arif pun sama. Lagi teruk ketegarannya....huhu. Tu baju Ultraman abang Abid pun dah menurun jadi hak milik Arif, sukalah dia!

p/s: Oklah si kecik Arif ni dah sibuk mintak nak tengok ultraman dia di youtube....hmmm.

~ يوس ~

25 comments:

  1. aduhai... sakitnya Yus. Budak2 kulit muda, kalau luka tak dalam biasa tak berparut. Anak sy terhantuk bucu meja masa kecik smpi skrg masih bertanda..

    ReplyDelete
  2. Oh... takut kucing juga macam auntie ye. Tak padan lincah dan cerdiknya.

    Bukan takut macam takut hantu tu tapi gelilah Yus. Kesiannya sampai macam tu sekali pipi dia kena. Sapu minyak/cream gamat Yus. tengoklah dah sakit pun masih boleh senyum lagi..

    ReplyDelete
  3. Kesian Arif. Takpe, parut itu akan hilang nanti. :)

    ReplyDelete
  4. Takpe lama2 nanti hilanglah parut tu..kenapa mood merudum kak? Sebab da mengandung ke mood merudum nak blog?

    ReplyDelete
  5. ler..kesiannya berparut...tapi tetap comel..

    ReplyDelete
  6. kesiannya..sakit tu..kena cuci elok2..

    ReplyDelete
  7. adoooii.. besar juga parutnya.. mmg takut betul tu.. sian dia.. tapi kehensemannya masih terserlah.. sebab senyuman dia menawan..

    ReplyDelete
  8. Yus...
    mana peginya komen akak..rasanya tadi akak orang yang pertama komen....:)

    p/s Arif mesti kacak bila besar nanti , so tak bimbang walaupun muka berparut , mesti ramai mak we ni...he..he..(maafkan acik ye arif, acik gurau aja)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum kak

    Sempat lagi wat gaya-gaya model..:)
    Takpa, nanti letak bio oil hilang la parutnya..:)

    ReplyDelete
  10. alolo siannya arif ... jgn makan kicap ye nnti parut jadi hitam...

    ReplyDelete
  11. budak lelaki biasanya memang akan berparut kan...hehe

    takpe rasanya parut tuh akan hilang suatu hari nanti...amin...

    ReplyDelete
  12. Sama mcm anak sy yg kcik....takut kucing...geli sbnrnya dia....bila jauh sbuk duk hus hus kucing...mcm berani je...
    Sian ada parut tu...tp mantain bole senyum gembira lgi....:-)

    ReplyDelete
  13. salam kak yus... :)
    hihi..sama lasaknya dg c faiz..tp faiz pntg tgk kuceng..silap2 kucen tu yg lari dek takutkan dia....
    alahai arif... hihi..xpe... ttp menten comel n ensemmmmm :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh hero ada parut. Macho tau!

    ReplyDelete
  15. parut2 baru la nampak ganas..heheh

    ReplyDelete
  16. ehm nampak ganas tapi bila senyum cair hati pompuan...

    ReplyDelete
  17. aiyooo my darling arif... lama tak jumpa..

    ReplyDelete
  18. Tak pe ariff tetap hensem dengan senyuman tu secara automatik oarang tak tengok parut tu dah...

    ReplyDelete
  19. siannya dia.takpe kecik lagi kang parut tu rasanya leh ilang gak nnt

    ReplyDelete
  20. alahai siannyer..... tapi tetap hemsem... hehe

    ReplyDelete
  21. salam kak...

    jemput join contest PM yer...:)

    http://www.papamifz.com/2013/02/contest-kaca-mata-papamifzcom.html

    ReplyDelete
  22. Salam kak
    cma dtg menyapu2 sawang..
    huhuh...

    ReplyDelete
  23. dh berparut pipi comel tu..nanti ilang la tu..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...