Tuesday, November 27, 2012

Home » , , » Sepupu paling kecil datang ke rumah : Welcome Nuha! and Happy 6th birthday Abid

Sepupu paling kecil datang ke rumah : Welcome Nuha! and Happy 6th birthday Abid

Cerita berlaku seminggu yang lepas. Baru rajin nak update. Huhu.....sungguh sekarang ni sedang tahap kemalasan yang melampau! Serba serbi malas je.....huwaaaa!

Ok!Ok! Mood rajin sikit pagi ni.....

19 November yang lepas sepupu paling kecil budak-budak ni pertama kali datang ke rumah kami. Datang bersama bondanya Cik Ana anak-anak aku tu, dan Tok Mak mereka (mil aku yang tersayang). Sampai juga Nuha ke rumah mokteh ya!

Geram sungguh dengan si Nuha ni. Peel baru dia yang aku nampak hari tu, suka sangat terjeler lidah. Jelir lidah sampai semua lidah nak terkeluar. Tapi bila aku nak ambil gambar, pandai pula cover tu....huhuhu. Memang dah nak makan sangat kot budak ni ya Ana....hihi.

Tapi Nuha datang sekejap aje. Hanya sempat bermalam semalam di rumah kami. Entah bila Nuha nak sampai lagi lepas ni ya! Esoknya 20 November Nuha dah berangkat pulang. Sebelum pulang, kita kerjakan Nuha. Ambil gambar banyak-banyak dengan dia....hehe.

Bersama Arif, dua-dua tersengih, sorang belum ada gigi, sorang lagi dah nak hilang gigi....huhu. Lepas ni Nuha dah tak jadi sepupu paling kecil lah ya, ada dua bakal menyusul, adik Arif jadi paling kecil pulak....hehe.

Bersama Kakak Alia dan abang Arif. Alia anak dara aku sorang ni memang dah boleh di harap urus adiknya Arif. Pegang Nuha pun tak nampak kekok, senanglah ibu nanti ya Alia...:)

Lagi anak-anak aku bersama Nuha. Gambar kanan baru abang Abid nak menyelit. Hari itu 20 November adalah hari ulangtahun Abid yang ke 6. Abang Aqil tak join, jalan masih mengengkang belum baik sunat...hihi.

Sempena birthday Abid, pagi itu bersarapan dengan kek budak-budak ni. Nuha tolong tengok, baru perasan takde Nuha pun dalam gambar masa nak potong kek. Arif lagilah, mandi pun belum....huhu.
Selamat hari ulangtahun yang ke 6 buat anak ibu Abid. Minta maaflah baru hari ini ibu update dalam blog ni. Abid tak kisah pun kan, ibu je rasa bersalah pada diri sendiri sebab takde buat apa pun untuk birthday Abid kali ni. Pening lalat tak sudah ibu kan. Doakan ibu dapat habiskan 1st trimester ni dengan cepat, ibu pun dah tak larat rasa....huwaaa.

p/s: Minggu depan baru plan nak buat buku merah sebab dah masuk 12 minggu....:)
~ يوس ~

29 comments:

  1. eh akak preggy erk??
    tahniah kak take care

    ReplyDelete
  2. Kesian kat akak, rindu tau nak baca coretan akak..tu pasal saya tanya SRD semalam senyap je akak ni. Saya ada lagi 2 minggu baru nak buat buku merah, hehehe

    ReplyDelete
  3. comelnya Nuha macam Sufia emaknya .. rambut belum lebat macam rambut Iris cucu uncle.

    tapi budak baya tu, walau botak atau tak ada gigi, tetap comel kan !

    ReplyDelete
  4. Nuha anak Cikgu Sufia, ya? Memang comel sangat Nuha ni.

    Happy birthday Abid. Semoga menjadi anak yang sihat, cerdik dan soleh. :)

    ReplyDelete
  5. Comelnya Nuha..geram
    Happy birthday abid..moga jadi anak yang baik..
    kak yus, take care ye:)

    ReplyDelete
  6. comelnya nuha....mata besar,hidung mancung terletak

    ReplyDelete
  7. Kakak tahu Nuha ke rumah Moktehnya sebab Cik Ana mereka ada buat N3 juga. Semakin sihat itu yg penting Yus. Kakak suka kalau rumah ada budak-budak mesti meriah kan:)

    Arif juga yg nelitis. Tau tak Yus nelitis tu apa? Jenis tak reti diamlah. Tengoklah ambik gambar mata pandang mana, tangan buat gaya, geram juga tengok dia ni.

    Buat Abid happy belated birthday sayang.

    ReplyDelete
  8. Salam kak yus..
    Huhu..mood ke laut eh? Biasela..time preggy ni mcm mood dtg..
    Nk2 pulak mood malas… hihihih.. :)

    Aaaaa… baby!! Lama x tgk bby..gerammnye dgn nuha! Comey!
    Ariff gigi dah hilang ke baru nk tumbuh gigi kat tgh2 tu? :p

    Sanah helwah abid yg ensem… semoga mmbesar bagai juara.. :)

    *maaf klu komen post 2x..line kerek nih..* :)

    ReplyDelete
  9. happy belated birthday Abid. Comel sgt Nuha tu! Sama macam nama panggilan anak saudara saya juga hu hu...

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir utk Abid...semoga menjadi anak yg soleh..

    Tahniah Yus....

    ReplyDelete
  11. As salam Yus,

    Tahniah! Nak dpt orang baru... saya pun dulu preggy pening lalat bkn 1 trimester je.... smp 2-3rd tak pulih2...huhuhu...

    Nuha tu mcm boboy lak sekali tgk! Tapi tetap maintain comeeeiii! grrrrr geram! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dia baby boy pun, nama penuh dia Nurul Nuha Ibrahim, bukan gegirl pun....:)

      Delete
  12. Ambboiiii rasa nak pi amik bawa balik!

    ReplyDelete
  13. Ehhh Selamat Ulangtahun Kelahiran ABID. Moga menjadi anak yang cemerlang.

    ReplyDelete
  14. comeynye cenyum nuha ni..suke tgk!

    hb abid.. mogee jd ank soleh, pnjg umur murah jeki ya :))

    ReplyDelete
  15. ohoi...mata dia.... suker tgk... comei!

    ReplyDelete
  16. comelnya nuha..manis je senyum..hehehe..

    ReplyDelete
  17. comelnya nuha tu.. mmg rasa nak gomol2.. he..he.. happy birthday abid.. semoga cepat pening2 lalat tu menganggu yus.. take care ya..

    ReplyDelete
  18. selamat hari lahir.. =) semoga menjadi anak yg soleh ye.. penyejuk mata si ibu dan ayah. =)

    jom singgah baca sebentar.. =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

    ReplyDelete
  19. alololo.. tomeynya dak nuha tu.. boolat matanya! =)

    kita nak tumpang tanya kat sini.. macamana buat layout macam ni ya? ni tempah atau boleh buat sendiri kat blogspot?
    tq.. =)

    ReplyDelete
  20. Selamat hari lahir abid. Semoga jadi anak soleh yg berjaya didunia dan akhirat. Amin..

    ReplyDelete
  21. happy birthday abid... mai la celebrate kat sini..!!

    ReplyDelete
  22. selamat hari lahir untuk abid..
    cerianya.. smua comel2....

    ReplyDelete
  23. comelnya nuha.. mata bulat.. :)

    happy birthday utk abis.. semoga jadik anak yg soleh ye syg serta berjaya dunia & akhirat.. amin..

    ReplyDelete
  24. comelnyaaa nuha !
    bukan main suke tuu haaa dpt baring sebelah bb yeeeeeeeee

    eppy bday abid !
    semoga panjang umur dan jadi anak yg cerdik pandai .. aminnn ;))

    ReplyDelete
  25. comel2 budaknya.. hi, salam brkenalan.. :) nmpk cam Yus pregnant (ank ke 5 ke?). tahniah..

    ReplyDelete
  26. yus lamanya menyepi.Hope sihat ye.Bape bulan dah tu?

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tambah silalah tinggalkan jejak yer..Terima Kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jemput Like FBPage saya jika sudi ya..:) Terima Kasih