Tuesday, August 19, 2014

Video: Let it Go;Frozen Versi Amani

Sila abaikan suara yang lain menyibuk tu. Cer dengar suara Amani menyanyi je ya.....hehe


Ni masa baru dapat Anna , sekarang Anna tu dah tinggal sebelah kaki je. Penangan hari2 dia belek dan kemudian menyanyi lagu let it go versi dia....hehe.

Semalam check-up Amani di klinik untuk 1 tahun 2 bulan. Berat dah 9kg, tinggi 72 cm. Perkembangan sangat baik, gigi dah 8 batang. Ligat, jangan cakaplah, ibu dia je tak sempat nak ambil gambar. Oh! Ada satu peel Arif dia ikut, suka memanjat grill pintu. Adehlah! Pastu tak tahu turun, hihi.

Arif dan Amani?

Arif sangat sayang adik dia, tapi suka buli adik dia. Macam mana tu? Kalau dia dengan adik dia, maka adiknya asyik lah menangis kena buli, tapi kalau ada yang cuba ambil adik dia, dialah orang pertama yang melalak tak hingat dunia. Macam dia sorang ada adik...hehe.

#akhirnyaberjayajugaupdatesatulagientrihariini


~ يوس ~

Semangat!! Di mana kamu??

Kerajinan + Semangat. Itu yang di cari sekarang. Rajin dan semangat nak update blog. Ni kira dah rajin sikitlah ni, kalau tidak mana datang entri ni kan.

Saja tepek CPUV bulan ini yang sedang berlegar2 dalam blog ni bagi datang rajin dan semangat!!
Manalah pegi semangat dan kerajinan macam tahun 2011 dulu?? Setahun dapat 417 entri, paling rajin dan paling banyak entri setahun pernah saya buat. 2013 49 entri je?? 2014 lagi sedih, dah bulan Ogos pun baru 22 entri yus??? Huhu......




~ يوس ~

Tuesday, August 12, 2014

GLA COMPLEX vs EPO (Evening Primrose Oil)

Saya percaya ramai wanita yang mengamalkan pengambilan EPO (Evening Primrose Oil) untuk masalah PMS, untuk kekal sihat, kekal cantik dan bertenaga serta awet muda. Tapi tahukan anda di Shaklee kita juga ada satu produk yang setanding malah mampu menandingi kehebatan EPO?

Perbezaan Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO! 

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

Bunga Borage (kredit pic to google)
Apa istmewanya GLA Complex Shaklee ni?

GLA Complex Shaklee (Kredit pic to google)
Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang di patenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Manfaat Utama:-


  • Herba Tradisi Yang Dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
  • Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing dan sakit payudara.
  • Melambatkan Menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus
  • Memperbaiki Prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang Kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  • Memperbaiki Inflamasi Kulit - Iainya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. Iainya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis
  • Menghalang Komplikasi Diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan ndisebabkan oleh gula darah yang tinggi
  • Pelangsingan dan Menghalang Penambahan Berat Badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
  • Menghalang Tekanan Darah Tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung
  • Memperbaiki Tekstur Rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur
  • Membantu kanak-kanak Hiperaktif dan Autisme (ADD/ADHD) - Di bukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisme, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


INFO YANG ANDA PERLU TAHU


GLA bukan hanya untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik juga sama pentingnya seperti asid amino tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi melalui makanan. Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan), remaja yang membesar, orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus dan lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki)

* Sumber: Buku Panduan Nutrisi Shaklee

Jadi sekiranya anda berminat nak cuba GLA Complex dari Shaklee, mulakan dari sekarang ya! Macam2 khasiatnya. Bagus juga untuk mereka yang plan untuk hamil, tapi belum berjaya tu. InsyaAllah GLA boleh bantu anda.Siapa yang dah biasa amalkan EPO pun boleh bertukar kepada GLA Complex Shaklee sebab GLA Shaklee mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dari EPO. Dah cuba pasti anda terpikat.

Harga mampu milik hanya RM91.25 sebotol (60 kapsul) bekalan untuk sebulan.


Berminat nak cuba?

Anda boleh buat belian Online terus melalui link di bawah menggunakan kad debit/kad kredit anda :-

http://1.bp.blogspot.com/-Y357QYgvTyM/U7TUfWcWDYI/AAAAAAAAKLA/lpfyrvIkE4Y/s1600/tempah+sekarang.gif


Atau anda boleh hubungi saya terus untuk info lanjut dan tempahan, mana tahu ada harga isimewa kan...:)

Jangan malu, jangan segan hubungi saya ya...:)
Yus ( Ibu Maz-Naz)
SMS/WhatsApp: 013-7308040

FB Personalhttps://www.facebook.com/YusmawatiPaiman
FBpage: https://www.facebook.com/YusVitaminStore
Email: yus76.maznaz@gmail.com



~ يوس ~

Wednesday, August 06, 2014

Gambar pagi raya pertama 2014

Tahun ini tak banyak ambil gambar. Mood nak pegang kamera takde. Bila belek2 memang paling sikit gambar hari raya berbanding tahun-tahun sebelumnya. Tapi kalau takde langsung tu macam tak best lah pula kan.

Pagi raya tahun ni di Muar pula kampung suami. Malas nak cerita panjang eh. Memang nak tepek gambar raya je ni....hihi.

Tema tahun ni biru + pink....:)

My two princess....Alia dan Amani

3 beradik, Abid, Arif dan Amani

Gambar keluarga kami di pagi raya. Aqil tu tak tahulah, memang mood dia suruh bergambar takde, asyik masam je muka...huhu. Tahun ni sebab Alia sibuk nak jubah ala frozen tu, ibunya pun ikut berjubah...hehe. Amani je pagi raya lentok je, denga peplum dia tu. Lentok punya pasal, peplum pun tak nampak...hihi.

Gaya sedikit santai katanya, tapi still anak sulung saya Aqil monyok...adoiii lah anak!! Cer ceria sikit .....huhu.

Keluarga besar Hj Mahzan, keluarga belah suami saya....ramai kan. 9 adik beradik, campur menantu dan cucu cicit semua, cicit baru sorang je pun, tapi meriah....hehe.
 Oklah, itu saja gambar pagi raya 2014 yang nak di kongsi. Lelain tak menarik eh....hehe.

Salam Aidilfitri buat semua, Maaf Zahir dan Batin.


~ يوس ~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...